26 Αυγ 2017
0 σχόλια

Οι εμπρηστές «χτυπούν» την Ηλεία!

εμπρηστές «χτυπούν» την Ηλεία
Τρείς περιπτώσεις πυρκαγιών στα «χέρια» της Εισαγγελίας Πύργου


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρείς υποθέσεις που αφορούν πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ηλεία διερευνά η Εισαγγελία Πύργου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πρώτης».

Οι δύο εκ των τριών περιπτώσεων αφορούν σε εμπρησμό από πρόθεση ενώ η τρίτη υπόθεση εμπρησμό από αμέλεια.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει να ληφθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων ανά υπόθεση προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Πρόκειται για υποθέσεις πυρκαγιών που σημειώθηκαν στο Νομό (και ειδικότερο στο Νότιο τμήμα αυτού) από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο.

Χαρακτηριστικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι η υπόθεση η οποία εξετάζεται από τις Εισαγγελικές αρχές αφορά σε φωτιά που εκδηλώθηκε  πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο η κατηγορία αφορά εμπρησμό από πρόθεση.

Οι άλλες δύο υποθέσεις αφορούν πυρκαγιές (μία εκ των οποίων κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου) όπου όλα δείχνουν εμπρησμό από αμέλεια ενώ η τρίτη υπόθεση –που αφορά εμπρησμό από πρόθεση- σημειώθηκε κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και αφορά πυρκαγιά που ξέσπασε στον δήμο Ζαχάρως.

Στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, υπήρξαν αρκετά συμβάντα για τα οποία το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει ενδείξεις για εμπρησμούς.

Για όλα, τα συμβάντα πραγματοποιείται προανάκριση και μόλις ολοκληρωθούν οι δικογραφίες, υποβάλλονται στον Εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει και οι περιπτώσεις πυρκαγιών που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στις περιοχές Σμίλα Ολυμπίας, Νέα Φιγαλεία αλλά και στα Ροδινά Ζαχάρως καθώς τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν εμπρησμό.

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top