23 Σεπ 2017
0 σχόλια

Θυσιάζουν το περιβάλλον στο βωμό της τηλεθέασης

Αυθαίρετες παρεμβάσεις στην παραλία της Κουρούτας
Αυθαίρετες παρεμβάσεις στην παραλία της Κουρούτας


Μάκης Νοδάρος

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγγέλλεται ότι βαρέως τύπου σκαπτικά μηχανήματα ισοπέδωσαν την παραλία μέχρι το σημείο που σκάει το κύμα, ενώ βάρβαρες παρεμβάσεις έγιναν και στη δασική έκταση με σκοπό να δημιουργηθεί η υποδομή για τα γυρίσματα του νέου και πολυδιαφημισμένου τηλεοπτικού σόου.

Ολα στο όνομα της τηλεθέασης του αμφιλεγόμενου από άποψη αισθητικής ριάλιτι παιχνιδιού «Survival secret» του καναλιού Epsilon και της δήθεν διαφήμισης της Ηλείας.

Και όλα αυτά σε προστατευόμενη περιοχή. Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η περιοχή της Κουρούτας αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα.

Η ακτή εντάσσεται στο υδατικό διαμέρισμα βόρειας Πελοποννήσου (GR02), στη λεκάνη απορροής Πείρου – Βέργα – Πηνειού (GR28) και στο παράκτιο υδατικό σύστημα Ακτές Πελοποννήσου στον Δίαυλο Ζακύνθου (GR0228C0009N), του οποίου η οικολογική κατάσταση –όπως σημειώνεται– έχει χαρακτηριστεί υψηλή, με βάση τα αποτελέσματα της ταξινόμησης που πραγματοποιήθηκε στο σχετικό σχέδιο διαχείρισης (αρ. οικ. 391/21.04.2013 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 1004)

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στοdocumentonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top