27 Σεπ 2017
0 σχόλια

Στα μέσα Νοέμβρη η λειτουργία του κεντρικού πράσινου σημείου στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

λειτουργία του κεντρικού πράσινου σημείου στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
Ξεκίνησαν οι εργασίες στη θέση Λάκκες Σκιλλουντίας


Στις 15 Νοεμβρίου σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα είναι έτοιμο το κεντρικό πράσινο σημείο του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Το πράσινο σημείο του δήμου δημιουργήθηκε σε μία έκταση σαράντα στρεμμάτων στην θέση Λάκκες Σκιλλουντίας και θα καταλαμβάνει μόλις 3,5 στρεμμάτων, καθώς ο υπόλοιπος χώρος αναμένεται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία άλλων μονάδων του δήμου.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ήδη υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση του πράσινου σημείου το οποίο θα υποστηρίζεται από περιφερειακά σημεία τα οποία θα δημιουργηθούν εντός των οικισμών.

«Ο χώρος προορίζεται να γίνει το πράσινο σημείο.

Ο δήμος έχει όλες τις άδειες και προχωράμε στην κατασκευή του έτσι ώστε άμεσα να το διαθέσουμε στην τοπική κοινωνία προς χρήση.

Αυτό που μέχρι τώρα ζούσαμε είναι τραγελαφικό.

Απαγορεύαμε στον πολίτη να βάλει ογκώδη απορρίμματα δίπλα από τους κάδους χωρίς όμως να του υποδεικνύουμε ένα χώρο που να μπορεί με άνεση και με νομιμότητα να τα πετάει.

Εξασφαλίζουμε το κεντρικό σημείο, το οποίο θα υποστηρίζεται από δορυφορικά σημεία- σημεία γειτονιάς- μέσα στους οικισμούς.

Στόχος μας είναι να έχουμε τουλάχιστον ένα πράσινο σημείο στον κάθε οικισμό, που ο κάθε πολίτης θα γνωρίζει ότι εκεί θα μπορεί να πάει τόσο τα ογκώδη αντικείμενα, τα κλαδέματα και τα υλικά που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Οι εγκαταστάσεις μας θα ενισχυθούν με τμήματα διαλογής, με τμήματα επισκευής διαφόρων ειδών που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και κυρίως θα είναι αποθηκευτικός χώρος όλων των ειδών ανακύκλωσης με διεύρυνση όσο των δυνατών σε περισσότερα ρεύματα, προκειμένου να μπορεί να γίνει όσο το δυνατό λιγότερη μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων προς την Τριανταφυλλιά.

Δεδομένης της μεγάλης απόστασης που έχουμε, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλο κόστος όσο αφορά την μεταφορά αλλά και μία απαξίωση του εξοπλισμού λόγω της απόστασης –έχουμε διαλύσει τα αυτοκίνητα μας.

Προμηθευόμαστε και οχήματα κατάλληλα για την μεταφορά κοντέινερ και ειδικά οχήματα τα οποία φορτώνουν με ειδικό τρόπο τα απορρίμματα για να απαλλάξουμε τα απορριμματοφόρα μας  από τη μεγάλη αυτή διαδρομή» σημείωσε ο Σ. Μπαλιούκος.

Στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής όπως επισήμανε ο Σ. Μπαλιούκος είναι να δημιουργηθούν και μονάδες επεξεργασίας των κλαδεμάτων που θα φτάνουν στον χώρο και η δημιουργία μπρικέτας αλλά και πέλλετ, μονάδες οι οποίες αναμένεται να δημιουργηθούν σε δεύτερο χρόνο αποφέροντας οφέλη τόσο στους παραγωγούς όσο και στον ίδιο τον δήμο.

Άννα Αγγελίδου-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top