29 Σεπ 2017
0 σχόλια

Όχι άλλοι νεκροί και ανάπηροι στην Πατρών – Πύργου: Σελίδα στο Facebook για το δρόμο καρμανιόλα

Όχι άλλοι νεκροί και ανάπηροι στην Πατρών – Πύργου: Σελίδα στο Facebook
Η σελίδα "όχι άλλο νεκροί και ανάπηροι στην Πατρών-Πύργου" αποτελεί συλλογική πρωτοβουλία εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος:


κος Χαροκόπος Αντώνης (Γ' Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ)

κος Λίβανος Ανδρέας (Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων)

κος Παπαπαναγιώτου Παντελής (Πρόεδρος Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας)

κος Παπαδάτος Ιωάννης (Πρόεδρος Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία του Ν. Ηλείας «ΗΛΙΣ»)

κος Χουλιάρας Νικόλαος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών -Παράρτημα Αχαΐας)

Σκοπός: Η ενημέρωση, αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον "οδικό άξονα των τροχαίων ατυχημάτων" αλλά και η άσκηση πίεσης στους αρμόδιους φορείς για την αναγκαιότητα χάραξης ενιαίας στρατηγικής για το φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας και ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου που ακροβατεί σε πολιτικές σκοπιμότητες με ασαφή ορισμό χρονικού ορίζοντα και χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα.

Μέσω της σελίδας θα αναδεικνύεται όχι μόνο το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων στον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου αλλά και οι αιτίες στις οποίες αυτά οφείλονται.

Θα υποστηρίζεται και θα ενθαρρύνεται κάθε προσπάθεια αυτοργάνωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος με σκοπό την έγκαιρη πρόβλεψη έναντι της κατασταλτικής δράσης.

Όταν η πολιτεία αδρανεί και δεν αναγνωρίζει την οδική ασφάλεια ως τομέα της κοινωνικής πολιτικής , η συσπείρωση ευαισθητοποιημένων πολιτών είναι αναγκαία!

Ο οδικός άξονας Πατρών –Πύργου δεν αποκαλείται τυχαία καρμανιόλα αφού σημειώνονται κάθε χρόνο δεκάδες θανατηφόρα τροχαία.

Ένας δρόμος μάλιστα που δεν ξεπερνά τα εκατό χιλιόμετρα.

Αποτελεί δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με μια λωρίδα κυκλοφορίας και μια λωρίδα πολλαπλών χρήσεων ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωριστική νησίδα και με αρκετά μπαλώματα, ο οποίος διέρχεται από κατοικημένες περιοχές και στον οποίο συναντά κανείς από αγροτικά μηχανήματα , πεζούς ακόμα και ζώα από κτηνοτροφικές μονάδες .

Είναι πραγματικά εγκληματική η αδιαφορία των εμπλεκόμενων καθώς από τη μια η απένταξή του έργου από την αρχική Ολυμπία Οδό από την άλλη η ακύρωση της δημοπράτησης και η κατάτμηση του έργου σε οχτώ κομμάτια έχουν επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις, την ώρα που στον δρόμο εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές όμως στοιχίζουν ζωές !

Πολίτες μένουν ανάπηροι βυθίζοντας τους συνανθρώπους μας στη θλίψη και τον πόνο!

Ζητάμε μόνο ξεκάθαρες απαντήσεις με δεσμευτικό χαρακτήρα!

Μπορείτε να κάνετε like  στη σελίδα εδώwww.facebook.com/patrapyrgostroxaia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top