5 Οκτ 2017
0 σχόλια

Ιερώνυμος για αλλαγή φύλου στα 15: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο!

Ιερώνυμος για αλλαγή φύλου στα 15 Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο!
Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου


«Ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο» απηύθυνε η Ιερά Σύνοδος

- «Προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας»

«Ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο», απηύθυνε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Στο σκεπτικό της Συνόδου, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας» και καλεί τον πολιτικό κόσμο «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία».

Βέβαια αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με την πιο... χαλαρή αντιμετώπιση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος προς το θέμα, πριν από τρεις μέρες, μετά τον αγιασμό που τελέστηκε στη Βουλή, όταν είχε δηλώσει:

«Παιχνιδίσματα και εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας», αναφερόμενος προς το νομοσχέδιο της αλλαγής φύλου.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ι.Σ. στοprotothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top