4 Οκτ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: «Με κλειστά υποθηκοφυλακεία για 19 μήνες καταστραφήκαμε!»

«Με κλειστά υποθηκοφυλακεία για 19 μήνες καταστραφήκαμε!»
ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ …ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;


«Το θέμα δεν είναι ποιος θα πάρει τα «μπράβο», αλλά τι θα γίνει με τα χρέη που συσσωρεύτηκαν  και με τα έξοδα που υπερδιπλασιάστηκαν επειδή εδώ και 19 μήνες δεν λειτουργούν Υποθηκοφυλακεία στην Ηλεία!

Ας το κατανοήσουν αυτό κάποιοι εκλεγμένοι που έσπευσαν, με …πανηγυρικές δηλώσεις τους, να μας πουν ότι έλυσαν το πρόβλημα με τα Υποθηκοφυλακεία.

Γιατί δεν το έλυναν νωρίτερα; Έπρεπε να περάσουν 19 μήνες

Τα παραπάνω επισημαίνει στην «ΠΡΩΤΗ» ο Γιάννης Σκουρφούντας, Πιστοποιημένος Εκτιμητής Ακινήτων,υπεύθυνος του κτηματομεσιτικού γραφείου «ΙΔΕΑ» στην Αμαλιάδα. Όπως αναφέρει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επαγγελματίες έχουν δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα από τη μη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων.
«Δεν έγιναν αγοραπωλησίες.

Οι επενδυτές , που στην πλειοψηφία τους ήταν ξένοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την αγορά ακινήτων στην Ηλεία και αποχώρησαν.

Για εμάς όμως, όλους αυτούς τους μήνες τρέχουν –και με το παραπάνω- τα έξοδα και οι υποχρεώσεις.

Προς τι λοιπόν οι πανηγυρικές δηλώσεις;» λέει ο κ. Σκουρφούτας.

Ο ίδιος επισημαίνει : «Όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να μας κλείσουν εμείς  θα αντέξουμε . Είμαστε εδώ και επιβιώνουμε. Και όταν έρθει η ώρα θα δώσουμε την δική μας απάντηση. Να είναι σίγουροι γι  αυτό!»

Ο κ. Σκουρφούντας σημειώνει  και το αυτονόητο: «Δεν θα έπρεπε γι αυτούς τους 19 μήνες, που δεν υπήρξαν έσοδα στις  επιχειρήσεις  μας , χωρίς να ευθυνόμαστε οι ίδιοι, αλλά  εξαιτίας του γεγονότος ότι τα Υποθηκοφυλακεία ήταν κλειστά, να ληφθεί  μέριμνα από το κράτος  ώστε να απαλλαγούμε  από τον ΕΦΚΑ τον οποίο αδυνατούμε  να πληρώσουμε;

Θα μας απαντήσει γι αυτό κάποιος από τους  Βουλευτές της Ηλείας;»

Με την ευκαιρία να αναφερθεί ότι σε ότι αφορά τον κάμπο πρόβλημα υπήρχε με τα Υποθηκοφυλακεία σε  Βάρδα και Λεχαινά.

Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στην Γαστούνη, όπου η υποθηκοφύλακας κρατάει ανοιχτό το Υποθηκοφυλακείο εξυπηρετώντας τους πολίτες.

Το ίδιο ισχύει και για το Υποθηκοφυλακείο του Βαρθολομιού.

Για την Αμαλιάδα το πρόβλημα είναι έντονο και επιτέλους δόθηκε λύση, άρα όλοι περιμένουν την ακριβή ημερομηνία της επαναλειτουργίας του. 

Όσο για τον Πύργο και εκεί η κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν …προβληματική, με ότι αυτό συνεπάγεται για διαφόρους κλάδους και για την τοπική οικονομία.

Μετά από ενάμιση χρόνο επιτέλους το Υποθηκοφυλακείο Πύργου  λειτουργεί ως έμμισθο, με Προϊστάμενο.

Δημήτρης Ζιάκας-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top