27 Οκτ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: «Βυθίζονται» όλο και πιο πολύ στην ανέχεια!

Ηλεία: «Βυθίζονται» στην ανέχεια
Οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Ηλείας


Όλο και περισσότερο  βυθίζονται στην ανεργία και την ανέχεια οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ηλείας, με το πρόβλημα να είναι έντονο στα ορεινά και μειονεκτικά σημαία του Νομού!

Οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκεια,  αλλά και την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση που  έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς  νέους, οι οποίοι  αν και επιθυμούν να εργαστούν δεν υπάρχουν ευκαιρίες για απασχόληση.

Επί το πλείστον η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς έχουν στρέψει τις ελπίδες τους στις καλλιέργειες, οι οποίες όμως πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και τις ασθένειες.

Έτσι  οι προσδοκίες για την εξασφάλιση ενός στοιχειώδους εισοδήματος εξανεμίζονται, μαζί με  τις καταστροφές στις καλλιέργειες, με συνέπεια ακόμη και η …έξοδος στα καφενεία να έχει καταστεί σχεδόν απαγορευτική!

Από την άλλη πλευρά ωστόσο οι εναπομείναντες επαγγελματίες που λειτουργούν καφενεία και μικρά εμπορικά, προσπαθούν να ρίξουν στα …

Τάρταρα τις τιμές προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, με επιπτώσεις όμως για το δικό τους  εισόδημα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κ. Γεωργίας Τσαγδή στην Τρυπητή Ολυμπίας, η οποία  βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση της ανέχειας των συγχωριανών της, έριξε την τιμή του καφέ αλλά και του τσίπουρου στα 50 λεπτά…

«Αυτό το κάναμε γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ο κόσμος δεν έχει χρήματα.

Μπορεί για εμάς σαν μαγαζί να μην είναι καλό γιατί τσίπουρο με 50 λεπτά δεν βρίσκεις πουθενά, αλλά τι να κάνουμε…» είπε η κ. Τσαγδή στην «ΠΡΩΤΗ».

Μαρασμός

Η εικόνα του μαρασμού δυστυχώς είναι γενικευμένη σε όλα σχεδόν τα ορεινά και ημιορεινά χωριά της Ηλείας, όπου έχουν βγει πολλοί επιστήμονες,  αλλά επί σειρά ετών δεν έτυχαν καθόλου  προσοχής   από τους  πολιτικούς και τους τοπικούς φορείς.

Έτσι το παράπονο είναι στα χείλη των περισσότερων κατοίκων, που εξακολουθούν να βλέπουν την εγκατάλειψη να ισοπεδώνει τα πάντα γύρω τους!

« Είμαστε εγκαταλειμμένοι από παντού και κυρίως οι νέοι  για τους οποίους δυστυχώς δε νοιάζεται  κανένας. Και όσο πάνε οι περιοχές που έχουν βγάλει πολλούς επιστήμονες, σβήνουν από το χάρτη» δήλωσε ο κ.Ιωάννης Βαλτεσινιώτης.

Το μεγάλο βάρος εξάλλου στις περιοχές αυτές,  το έχουν επωμιστεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που προσπαθούν μέσω των πενιχρών συντάξεων να βοηθήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, προκειμένου  να επιβιώσουν.

Αυτό όμως δεν είναι εφικτό  σε όλες τις περιπτώσεις,  με αποτέλεσμα  ολόκληρες οικογένειες να βρίσκονται υπό το φάσμα της ανεργίας.

«Υπάρχει μεγάλη φτώχεια και τώρα με  την ανομβρία στις ελιές  είναι πιο μεγάλο το πρόβλημα.

Έχω δύο αγόρια 28 και 30 ετών που  είναι άνεργα και εγώ με τη σύζυγό μου είμαστε χωρίς δουλειά.

Πως θα ζήσουμε;

Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» ανάφερε ο κ. Γιώργος Κωνσταντάρας.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top