26 Οκτ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Λευκή «συμφορά» για τους παραγωγούς!

Λευκή «συμφορά» για τους παραγωγούς!
Τεράστιες οι καταστροφές στις ελιές από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στην περιοχή Κατακόλου


Μεγάλες  καταστροφές  στην ελαιοπαραγωγή  στην ευρύτερη περιοχή Κατακόλου, προκλήθηκαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση  που έπληξε σε μεγάλη ακτίνα το μέρος το βράδυ της Τρίτης, οδηγώντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν θυμούνται πτώση χαλαζιού σε τόση ένταση αλλά και σε μέγεθος καρυδιού, η οποία μέσα σε μισή ώρα περίπου αφάνισε το μεγαλύτερο μέρος του καρπού των ελιών, ενώ  συγχρόνως έπληξε και το φυτικό κεφάλαιο.

Τεράστιο πρόβλημα «βομβαρδισμού»  των ελιών από το πυκνό χαλάζι, δημιουργήθηκε στο βουνό του Κατακόλου, όπου οι παραγωγοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την  εξασφάλιση εισοδήματος, παρά την ανομβρία που παρατηρήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ολόκληρες εκτάσεις  με ελιές  παρουσιάζουν πτώση του καρπού στο έδαφος, ενώ ανυπολόγιστες είναι μέχρι στιγμής οι επιπτώσεις στα δέντρα, τα οποία επλήγησαν για αρκετή ώρα από την έντονη χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με παραγωγούς της περιοχής, ήταν τόσο ακραία τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν από τις 9:30 έως τις 10 προχθές το βράδυ, που μεγάλες ποσότητες από ελιές που βρίσκονταν καταγής, παρασύρθηκαν προς τη θάλασσα!

Χαρακτηριστικό εξάλλου του μεγέθους  της χαλαζόπτωσης,  ήταν πως ακόμη και χθες το μεσημέρι το χαλάζι παρέμενε στα χωράφια…

Οι πληγέντες παραγωγοί ζητούν να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, τόσο στις ελιές όσο και στα ελαιόδεντρα.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι από την πρωτοφανή πτώση χαλαζιού, ολόκληρη  η περιοχή του Κατακόλου  απέκτησε ένα λευκό «πέπλο», με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα στους κατοίκους.

Κώστας Αντωνόπουλος
Διαβάστε περισσότερα στο: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top