8 Οκτ 2017
0 σχόλια

Ρήγας Κυριακοπουλος Αντιπρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Ν.ΗΛΕΙΑΣ: Αδύνατη Επιβίωση Μιας Νόμιμης Μικρομεσαίας Επιχείρησης

Ρήγας Κυριακοπουλος Αντιπρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
Η φορολογική πολιτική και συγκεκριμένα το νομικό κομμάτι της χώρας μας, κάνει σχεδόν αδύνατη ,την επιβίωση μιας,  νόμιμης μικρομεσαίας επιχείρησης.



Το περιθώριο κέρδους που αφήνει η τρέχουσα φορολογική πολιτική είναι πραγματικά μηδαμινό ,έως ανύπαρκτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν αξίζει το ρίσκο για έναν Έλληνα επιχειρηματία, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, να δράσει στον Ελλαδικό χώρο καθώς  θα καταρρεύσει λόγω πολλών υποχρεώσεων.

“Έκτακτοι” φόροι κι μεταβολές της φορολογικής πολιτικής κάθε χρόνο, δεν βοηθούν στην δημιουργία σταθερής οικονομίας.

Δυσχεραίνουν, δραματικά στην πλειονότητα τους, την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες καταφεύγουν στην παρανομία, όχι για να αποκτήσουν υπέρογκα κέρδη, αλλά απλά για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις, ουσιαστικά να επιβιώσουν.

Μια επιχείρηση δεν μπορεί να αναλάβει μια μεγάλη παραγγελία διότι αντιλαμβάνεται πως  μόλις την τελειώσει, δεν θα έχει τρόπο να απασχολήσει το προσωπικό της, οπότε είτε αναγκάζεται να παρανομήσει, πληρώνοντας υπαλλήλους χωρίς ένσημα ή να απορρίψει την παραγγελία.

Το δεύτερο σενάριο, μπορεί να σας φαίνεται απίθανο κι όμως ισχύει για πάρα πολλές από αυτές!!

Με αυτόν τον τρόπο, χάνουν όλοι, η επιχείρηση, ο εργαζόμενος και σε τελική ανάλυση η Ελλάδα σαν κράτος.

Όσο για την επενδυτική δραστηριότητα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκεται στάσιμη για το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων.

Η στασιμότητα αυτή αιτιολογείται σε ένα βαθμό και από το ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές δεν θεωρούν ως αναγκαίες τις νέες επενδύσεις, αφού ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής δυναμικότητας παραμένει αναξιοποίητο.

Αντιθέτως το ΕΣΠΑ, αφενός μεν φαίνεται ότι αποτελεί ελπίδα ανάκαμψης και νέων επενδύσεων, αφετέρου δε παραμένει αναξιοποίητο λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας.

Πηγή: onned-ileias.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top