27 Νοε 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Οι «πληγές» του δρόμου Διάσελλα-Μπαρακίτικα

Οι «πληγές» του δρόμου Διάσελλα-Μπαρακίτικα
Μεγάλη είναι η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου που προκηρύχθηκε τον περασμένο Γενάρη


Πολλαπλές «πληγές» εξακολουθεί να έχει το οδικό τμήμα από Διάσελλα-Μπαρακίτικα, το οποίο στο μεγαλύτερο τμήμα του έχει ανακατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ σε πολλά σημεία θυμίζει …τριτοκοσμικό δρόμο!

Όπως έχει αναφέρει η «ΠΡΩΤΗ», σημαντική είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται για την ολοκλήρωση του δρόμου που αποτελεί κομμάτι της Ε.Ο. Κρετσένων-Ανδριτσαίνης, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε από την Περιφέρεια η διακήρυξη για την εκτέλεση εργασιών ολοκλήρωσης στο εν λόγω τμήμα, προϋπολογισμού 3.400.000 ευρώ.

Τόσο στη γέφυρα της Τσεμπερούλας, όσο και σε άλλα τμήματα του δρόμου οι   κίνδυνοι είναι σημαντικοί για τους διερχόμενους, αφού   υπάρχουν μεγάλες κατολισθήσεις και λακκούβες ενώ τα ημιτελή έργα μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κοντά στην Πλατιάνα όπου κυριολεκτικά έχει «κατέβει» ολόκληρο βουνό, αποκλείοντας το μεγαλύτερο τμήμα του οδοστρώματος!

Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και στη νέα γέφυρα στη θέση Τσεμπερούλα όπου υπάρχει πρόχειρη σύνδεση και στις δύο πλευρές του έργου, χωρίς έτσι να είναι ασφαλής η διέλευση των οχημάτων…

Τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από την αρχή εκτέλεσης του σημαντικού αυτού έργου για την επαρχία Ολυμπίας, επισημαίνουν  οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που βλέπουν να μην ολοκληρώνεται ποτέ!

Για το λόγο αυτό ζητούν από τους αρμοδίους της Περιφέρειας να επισπευστούν οι διαδικασίες για να δοθεί ένα τέλος στη … μαραθώνια κατασκευή του οδικού τμήματος, από το οποίο κάθε χρόνο περνούν και χιλιάδες επισκέπτες  κατευθυνόμενοι προς Ανδρίτσαινα και Επικούρειο Απόλλωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου δρόμου, όπως και  άλλα έργα  στην Ηλεία ( αντιπλημμυρικά) έχουν μπλοκάρει στο Ελεγκτικό Συνέδριο   που περνάει από «κόσκινο» τις δαπάνες, παραβλέποντας ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την καθυστέρηση…

Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top