6 Νοε 2017
0 σχόλια

Καλίδονα Ζαχάρως: Ταξίδι αγάπης αντιπροσωπείας από το Μπρούκλιν Αμερικής

Καλίδονα: Ταξίδι αγάπης αντιπροσωπείας από το Μπρούκλιν Αμερικής
Στις 29 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το χωριό μας 12/μελής αντιπροσωπεία της Φιλόπτωχου του Τιμίου Σταυρού από το Μπρούκλιν Αμερικής, με επικεφαλής την πρόεδρο κα Ελένη Ψαρά..


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τους υποδεχτήκαμε και του φιλοξενήσαμε. Πριν 10 χρόνια είχαν επισκεφθεί το χωριό μας μετα τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μας είχαν στηρίξει ηθικά και οικονομικά. Φέτος αποφάσισαν να μας ξαναεπισκεφθουν.

Ο ερχομός τους μας συγκίνησε πολύ . Οι νοικοκυρές μόλις άκουσαν για την επίσκεψη αυτή ενθουσιάστηκαν και η κάθε μια ετοίμασε με πολύ αγάπη φαγητό για την υποδοχή τους.

Όλοι μαζί δείξαμε την ευγνωμοσύνη μας για το ενδιαφέρον τους μετα από 10 χρόνια…

Περάσαμε μαζί τους λίγες ώρες απερίγραπτης χαράς με ανταλλαγή απόψεων και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια.

Η πρόεδρος τους προσέφερε την αναμνηστική πλακέτα , και τους ενημέρωσε πως φέτος συμπληρώνοντας 10 χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές είχαμε αφιερώσει την ημέρα Πολιτισμού σε όλους που βοήθησαν το χωριό μας.

‘Ήταν ημέρα Μνήμης και Ευγνωμοσύνης. Και μέσα στους ευεργέτες του χωριού μας, είχε συμπεριληφθεί και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Τιμίου Σταυρού Αμερικής. .

Στο τέλος μας εξέπληξε η απόφασή τους να προσφέρουν 1000 δολ. Στο Σύλλογο με την παράκληση να γίνει κάποιο έργο στο χωριό μας, και 500 δολ. στην Εκκλησία του Αγ, Γεωργίου.

Η πρόεδρος και τα μελη του ΔΣ που παραβρέθηκαν ευχαρίστησαν θερμά για την ευγενική αυτή χορηγία τους.

Τους υποσχέθηκαν ότι θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους και θα σταλούν φωτογραφίες για αυτό που θα φτιάξουμε στο χωριό μας.

Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα και θα αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι οι προσφορές στο Σύλλογο μας είτε μικρές είτε μεγάλες πιάνουν τόπο, βοηθούν για την ποιοτική αναβάθμιση του χωριού μας και των κατοίκων του.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις κυρίες που μας επισκέφθηκαν να έχουν υγεία, δύναμη και κουράγιο, γιατί το έργο τους είναι σπουδαίο και μεγάλο και να συνεχίσουν την προσφορά τους σε ιδρύματα και σε κοινωφελείς σκοπούς στην πατρίδας τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι η Φιλόπτωχος του Τιμίου Σταυρού έχει συμπληρώσει 55 χρόνια κοινωνικής δράσης, γεμάτα αγάπη και προσφορά στον άπορο, τον ασθενή και γενικά σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

Το σπουδαιότερο δε είναι ότι κάθε χρόνο έχει δύο ταμεία. Ένα για τις ανάγκες της ενορίας της και ένα για το φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα.

Φέτος ήταν η 10η φορά που έκανε ταξίδι αγάπης – όπως το ονομάζουνε στην Ελλάδα.

Κάθε φορά που επιστρέφουν στην Αμερική αισθάνονται μεγάλη ηθική ικανοποίηση και δουλεύουν με μεγαλύτερο ζήλο για το επόμενο ταξίδι τους.








Πληροφορίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας "Σάρενα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top