24 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ραντεβού στον κόμβο της Μαραθιάς έδωσαν οι Ηλείοι αγρότες

στον κόμβο της Μαραθιάς έδωσαν οι Ηλείοι αγρότες
Στον κόμβο της Μαραθιάς θα στηθεί το πρώτο αγροτικό μπλόκο της Ηλείας στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου


μετά από απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο της κοινής τους συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Ηλείας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος από τη συμμετοχή των αγροτών θα κριθεί εάν θα στηθεί και δεύτερο μπλόκο στην Ηλεία (πιθανά στον κόμβο Αγ. Γεωργίου) αλλά και το πόσες μέρες θα αντέξουν αυτή τη φορά οι αγρότες στους δρόμους.

«Είδαμε ότι οι αγρότες στην Καρδίτσα κινητοποιήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Μένει να δούμε κι εμείς, τι συμμετοχή θα έχουμε προκειμένου να μπορέσουμε να καθορίσουμε και τη στάση που θα κρατήσουμε τις επόμενες μέρες σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Τα αιτήματα των Ηλείων

- Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες στο σύνολο της καταστροφής, που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως χαλαζοπτώσεις κ.α. το 2017, ισχυρούς ανέμους στις αρχές του 2018.

Να σταματήσει η κοροϊδία και να αποζημιωθούν οι σταφιδοπαραγωγοί και οι αγρότες που τους καταστράφηκαν τα θερμοκήπια από ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους το φθινόπωρο του 2016 και η αποζημίωσή τους μέσω των ΠΣΕΑ καθυστερεί.

- Να αποζημιωθούν – στηριχτούν οι  πυρόπληκτοι αγροτοκτηνοτρόφοι στα χωριά Ανάληψη, Περιστέρι του δήμου Ήλιδας κ.α.

- Να μην αλλάξει ο τρόπος μίσθωσης των εκτάσεων στις αποξηραμένες λίμνες του νομού (Αγουλινίτσας, Κάστας και Μουριάς), με κίνδυνο να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια  μεγαλοαγροτών και να πεταχτούν απ’ έξω οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Απέναντι στα μπλόκα που θα στήσουμε θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια.

Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν' αρπάξουν τη γη και το βιός μας.

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top