26 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ιερά Σύνοδος: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια

Ιερά Σύνοδος: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία» για τα
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επαναβεβαίωσε μέσω της συνεδρίασής της την Παρασκευή (26/01/2018) την κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιαδήποτε χρήση κι αναγραφή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου της για την ονομασία των Σκοπίων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), η οποία συνήλθε υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο «παρατηρεί ότι ορισμένοι ούτε ανέγνωσαν ορθά το γράμμα, ούτε αντελήφθησαν ουσιαστικά το πνεύμα της ξεκάθαρης θέσης Της, περί της μη αποδοχής εκ μέρους της Εκκλησίας του όρου "Μακεδονία" η παραγώγου του, ως συστατικού του ονόματος του Κράτους των Σκοπίων, που άλλωστε θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της "Μακεδονίας"».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μιας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεως των Κληρικών και Λαϊκών μελών Της, σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα».

Εξάλλου, η ΔΙΣ κάνει λόγο για «αλυτρωτικές διαθέσεις του Κράτους των Σκοπίων, οι οποίες περικλείονται και κορυφώνονται στο όνομα "Μακεδονία"».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στο: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top