31 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Μαζεύουν ελιές από ξένα χωράφια!

Μαζεύουν ελιές από ξένα χωράφια!
Περιστατικά θρασύτατων παράνομων ενεργειών καταγγέλλονται σε περιοχές της Ηλείας


Στα «πράσα» πιάστηκε αλλοδαπός σε ορεινό σημείο του Νομού…

Κρούσματα παράνομης συλλογής ελιών σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ηλείας, από άτομα που δε διστάζουν  να  εισέλθουν σε χωράφια μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων τοπικών κοινοτήτων!

Σε μια τέτοια περίπτωση σε Τ.Κ. του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αλλοδαπός που βρίσκεται αρκετά χρόνια στην περιοχή πήγε σε ξένη ιδιοκτησία και άρχισε να μαζεύει τις ελιές, χωρίς ωστόσο να ρωτήσει τους ιδιοκτήτες της…

Έκπληκτος ο κάτοχος των ελιών που διαμένει σε άλλη περιοχή του Νομού, αντίκρισε τα πανιά …στρωμένα και μαζεμένες τις μισές ελιές σε σακιά, ενώ ο αλλοδαπός  που εκείνη την ώρα απουσίαζε, εν συνεχεία παραδέχτηκε ότι πήγε χωρίς  να ρωτήσει στο χωράφι!

Για το περιστατικό κλήθηκε η Αστυνομία προκειμένου να επιληφθεί της παράνομης ενέργειας,  που δυστυχώς δείχνει την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σημεία της ελληνικής υπαίθρου.

Στην ίδια περιοχή εξάλλου, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, άγνωστοι μάζεψαν περίπου 50 ελιές από… ξένο κτήμα, χωρίς ωστόσο να γίνουν έγκαιρα αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες του.

Ανάλογα κρούσματα παράνομου ελαιομαζέματος έχει  υπάρξει και σε τοπικές κοινότητες  του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, αλλά και άλλων περιοχών της Ηλείας, με τους «γνωστούς-άγνωστους» να προσπαθούν με θράσος να επωφεληθούν από την απουσία ή την μεγάλη ηλικία των ελαιοπαραγωγών.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top