26 Ιαν 2018
0 σχόλια

Διάσελλα Ολυμπίας: Έδωσαν ζωή στο καμένο δάσος

Έδωσαν ζωή στο καμένο δάσος
Περισσότερα από 500 νέα δέντρακια, φυτεύτηκαν  από μαθητές των δημοτικών σχολείων Κρέστενας και Διασέλλων σε έκταση η οποία είχε καεί κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού.


Με πρωτοβουλία του Δασαρχείου Ολυμπίας και του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αλλά και την συμβολή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, πραγματοποιήθηκε χθες δεντροφύτευσημε στόχο την διαφύλαξη των ορίων του δάσους που είχε καταστραφεί αλλά και την ευαισθητοποίηση των μαθητών όσο αφορά το φυσικό περιβάλλον.

Αναφερόμενος στην δεντοφύτευση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διασέλλων Κώστας Βασιλακόπουλος τόνισε:

«Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή, διότι τα μικρά παιδιά φυτεύουν μικρά δεντράκια ώστε να ξαναγεννηθεί κάτι μεγάλο… το δάσος!

Είναι χαρά, είναι ικανοποίηση, είναι ελπίδα για το αύριο.

Τα μικρά παιδιά λοιπόν με τους φορείς: Δασαρχείο Ολυμπίας-Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων-Πυροσβεστική-ΤΚ Διασέλλων-Πολιτιστικός Σύλλογος-Σύλλογος Γονέων-Δημοτικά σχολεία    Διασέλλωνκαι Κρέστενας, ξαναδίνουμε ζωή στο καμένο δάσος.

Όπως το καλοκαίρι όλοι μαζί δώσαμε μάχη για να προστατεύσουμε ότι μας έχει δώσει η φύση,έτσι και τώρα όλοι μαζί θα την ξαναδημιουργήσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δασαρχείο για την όλη συμβολή του (αντιπυρικές  ζώνες-δενδρύλλια),το Δήμο μας και ειδικά το Δήμαρχο για την υποστήριξη (πυροσβεστικό όχημα-μηχανήματα-ανθρώπινο προσωπικό),το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας,

την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία όλη τη θερινή σεζόν,τα παιδάκια των Δημοτικών σχολείων Διασέλλων και Κρέστενας,καθώς και τα μέλη των δύο Συλλόγων για την βοήθειά τους.

Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω το SuperMarket AB Βασιλόπουλος σε Κρεστενα και Ζαχάρω για την προσφορά των αναψυκτικών.

Τελειώνοντας θέλω να πιστεύω πως όπως σήμερα όλοι μαζί προσπαθούμε με θέλησή και ελπίδα να ξαναφτιάξουμε κάτι,έτσι και στο μέλλον,και ειδικότερα στη δύσκολη θερινή περίοδο θα ξαναενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα δάση μας και τη φύση γενικότερα».

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top