19 Φεβ 2018
0 σχόλια

Τα Κούλουμα σε όλη την Ηλεία: Οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Τα Κούλουμα σε όλη την Ηλεία
Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστούν σήμερα τα Κούλουμα σε πολλές περιοχές του Νομού.


Τιμώντας το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας οι φορείς έχουν φροντίσει να διοργανώσουν εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά, με μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα για μικρούς και μεγάλους.

ΚΑΤΑΚΟΛΟ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου διοργανώνει σήμερα, με ώρα έναρξης τις δώδεκα , σαρακοστιανό μπουφέ για όλους τους επισκέπτες του Κατακόλου και παράλληλα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για την διασκέδαση τους με χορευτικές επιδείξεις από τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο σύλλογος «Πύργος όλοι μαζί» διοργανώνει Κούλουμα στον Αγ. Ιωάννη Πύργου, με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι και καλεί όλους όσους επιθυμούν να πάρουν μαζί τα σαρακοστιανά τους και να διασκεδάσουν στην πλατεία όπου θα έχουν στηθεί τραπεζοκαθίσματα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί.

ΣΤΡΕΦΙ

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει Κούλουμα στο Στρέφι και ειδικότερα στον χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης και στο λόφο Δρούβα.

Η εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί  ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός χαρταετού.

ΚΡΕΣΤΕΝΑ

Στον χώρο της γιορτής της Σταφίδας θα εορταστούν σήμερα τα Κούλουμα.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Πολιτιστικός- Λαογραφικός Όμιλος «Δρώμενα», ο Α.Ο. Ξενοφών, ο Σύλλογος Γυναικών Κρεστένων, ο Πολιτιστικός – περιηγητικός Σύλλογος «Τα Κρέστενα», ο σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων, ο Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Κρεστένων, ο Αιμοδοτικός σύλλογος Σκιλλουντίων, η Εθελοντική Οργάνωση Rommel και η δημοτική Κοινότητα Κρεστένων.

Στον χώρο θα διατίθενται νηστίσιμα, άφθονο κρασί ενώ όλοι όσοι  βρεθούν στον χώρο θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παραδοσιακή ορχήστρα.

ΚΑΛΙΔΟΝΑ

Με άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική θα εορταστούν τα Κούλουμα στην πλατεία της Καλίδονας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί ενώ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Καλίδονας «Σάρενα».

ΚΟΥΡΟΥΤΑ

Κούλουμα στην πλατεία Κουρούτας με παραδοσιακά σαρακοστιανά, μουσική και χορό και την συμμετοχή του χορευτικού του δήμου Ήλιδας και την συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων «Η Αστρινιά» και «Έλισσα» διοργανώνονται και φέτος από τον δήμο Ήλιδας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12:30 το μεσημέρι.

ΚΑΣΤΡΟ

Κούλουμα στο Κάστρο της Κυλλήνης θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν σήμερα το πρωί όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα υπάρχουν παραδοσιακά σαρακοστιανά και φυσικά μουσική και χορός!

ΜΕΛΙΣΣΑ

Για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος εκδήλωση για τα Κούλουμα στη Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τη στήριξη του τοπικού συλλόγου και του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

Στο Βαρθολομιό θα γιορτάσουν με καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς σήμερα στις 15:00 αναβιώνει το Καρναβάλι Βαρθολομιού μετά από πολλά χρόνια.

Η εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού και έχει την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού.

Πηγή πληροφοριών: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top