27 Φεβ 2018
0 σχόλια

Νότια Ηλεία: «Έβρεξε» προβλήματα

Ηλεία: «Έβρεξε» προβλήματα
Καθιζήσεις, κατολισθήσεις και καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Ολυμπίας


Σοβαρά προβλήματα κατολισθήσεων, καθιζήσεων και καταπτώσεων σημειώθηκαν για μία ακόμα φορά στην Επαρχεία Ολυμπίας θέτοντας σε εγρήγορση τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αλλά και των δήμων.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σημειώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα, στην περιοχή του Γρύλλου, στον δρόμο Πλατιάνα- Μάκιστο ενώ συνεχίζεται το φαινόμενο των καταπτώσεων στο δρόμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων στα Μπαρακίτικα.

Σημαντική καθίζηση υπήρξε και στο ύψος της Αρήνης, το οποίο αποκαταστάθηκε μερικώς μετά από παρέμβαση των συνεργείων της Π.Ε. Ηλείας.

Στις περιοχές που σημειώθηκαν τα κυριότερα προβλήματα βρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προκειμένου να συντονιστεί το έργων των παρεμβάσεων σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν.

Αναφερόμενος στα προβλήματα ο Κ. Μητρόπουλος υπογράμμισε:

«Δυστυχώς έχουμε πολλές κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο, της Επαρχίας Ολυμπίας.

Σε πάρα πολλά σημεία, το οδικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές και αυτή τη στιγμή μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά και με την πολιτική προστασία της Π.Ε. Ηλείας προσπαθούμε σε πρώτη φάση να δώσουμε και πάλι βατότητα στο δίκτυο προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της περιοχής αλλά και οι μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών».

Όπως υπογράμμισε ο Κ. Μητρόπουλος προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο, Ζαχάρω- Αρήνη- Μίνθη- Αμυγδαλιές.

«Στο ύψος της Αρήνης στη θέση Νεκροταφείο είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς υπήρχε καθίζηση στο οδικό δίκτυο.

Έγινε μία προσπάθεια προσωρινής αποκατάστασης και δόθηκε στην κυκλοφορία για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της περιοχής.

Έχουμε μία κατολίσθηση μεγάλη στην Τσεμπερούλα που εδώ και μερικές μέρες το οδικό δίκτυο παραμένει κλειστό καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και προσπαθούμε με τις υπηρεσίες μας να δούμε πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Έχουμε κατολισθήσεις και μεταπτώσεις βράχων, σε όλο το οδικό δίκτυο.

Δυστυχώς κατολισθήσεις έχουμε σε μεγάλο μήκος του οδικού δικτύου και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που προκύπτουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χιλιόμετρο μετά την Πλατιάνα, στο δρόμο Πλατιάνας- Μακίστου υπάρχει κατολίσθηση και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της κατάστασης των τελευταίων ημερών.

Στο Γρύλλο όλο το Σαββατοκύριακο επιχειρούσαν μηχανήματα της Π.Ε. Ηλείας και της Δημοτικής Αρχής για να κρατήσουμε το δίκτυο ανοιχτό για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές».


Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top