28 Φεβ 2018
0 σχόλια

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Έκπληξη με Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση. Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Έκπληξη με Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση
Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης στη Βουλή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.


Σε έναν ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και με εκπλήξεις προχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης τοποθετείται στη θέση του παραιτηθέντα Δημήτρη  Παπαδημητρίου, στο υπουργείο Οικονομίας, κρατώντας όμως και την θέση του αντιπροέδρου.

Ο Φώτης Κουβέλης αντικαθιστά τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μετακινείται στην θέση του Γιάννη Μουζάλα, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου (υφυπουργός Εργασίας) τοπθετείται ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Τη θέση του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας ανα;λαμβάνει η Μερόπη Τζούφη.

Υφυπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Κώστας Στρατής, ενώ παραμένουν στην θέση τους η υπουργός Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με έναν προς έναν τους υπουργούς που μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια μίλησε με τους νέους υπουργούς και τα μέλη της κυβέρνησης που αλλάζουν «πόστο».

Ο πρώτος που ειδοποιήθηκε είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τον οποίο ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την προσφορά του στην κυβέρνηση.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.

Δείτε περισσότερα στο: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top