12 Φεβ 2018
0 σχόλια

Πρόταση μονιμοποίησης συμβασιούχων-«παρατασιούχων» μέσω της ΣΣΕ

Πρόβλεψη για 13ο,14ο μισθό, διεύρυνση βαρέων
Πρόβλεψη για 13ο,14ο μισθό, διεύρυνση βαρέων


Τρόπο για την μετατροπή των συμβάσεων των «παρατασιούχων» σε αορίστου χρόνου προτείνει η ΔΑΣ-ΟΤΑ στο πλαίσιο σχετικών προτάσεων για αλλαγές στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ.

Συγκεκριμένα στο σημείο εννέα τις πρότασης της ΔΑΣ τονίζεται ότι «για τις συμβάσεις των συναδέλφων ΙΔΟΧ οι οποίοι εργάζονται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 24 του νόμου 4479/2017 ισχύουν οι προβλέψεις του άρθρου 40 του νόμου 3986/11».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το άρθρο 40 του Ν. 3986/11 που τιτλοφορείται «Μετατροπή σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου», «Σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία περιλαμβάνει όρο για πρόωρη καταγγελία της με εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας ως προς την αποζημίωση απόλυσης για τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, κατά τις διατάξεις του ν. 2112/1920, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 74 παράγραφοι 2 και 3 του ν. 3863/2010, μετατρέπεται αυτοδικαίως σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου κατά την καταγγελία».

Δηλαδή, σύμφωνα με την ΔΑΣ-ΟΤΑ στην περίπτωση που οι συμβάσεις καταγγελθούν από τους δήμους έστω και μία ημέρα πριν την 31η Μαρτίου 2018, οπότε και λήγουν, αυτομάτως μετατρέπονται σε αορίστου, δίνοντας στην ουσία τέλος στην αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων, που υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να βρουν θέση εργασίας μέσω της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Yπενθυμίζεται ότι για το θέμα της Προκήρυξης πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών την ερχόμενη Πέμπτη.

Παράλληλα, με τις προτάσεις της η ΔΑΣ ζητά μεταξύ άλλων:

– Επέκταση του πεδίου εφαρμογής της ΣΣΕ σε όλες τις δραστηριότητες των ΟΤΑ καθώς και σ όλες τις μορφές εργασιακών σχέσεων που προκύπτουν από την συμμετοχή των ΟΤΑ σε διάφορα προγράμματα

-Εξομοίωση των εργασιακών δικαιωμάτων ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ, όπως, άλλωστε, προβλέπεται και σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από το 2016.

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Διεύρυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση στο: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top