16 Φεβ 2018
0 σχόλια

Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: Μετ’ εμποδίων η παροχή των υπηρεσιών υγείας

Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: Μετ’ εμποδίων η παροχή των υπηρεσιών
Εξακολουθεί να μην εφημερεύει τα Σαββατοκύριακα


Με δυσχέρειες εξακολουθεί να γίνεται η παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, από το γεγονός πως δεν εφημερεύει τα Σαββατοκύριακα το Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει επί το πλείστον με τις μετακινήσεις ιατρών, που υπηρετούν στο Κ.Υ. , για την κάλυψη εφημεριών κυρίως στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου.

Ταυτόχρονα με εμπόδια γίνεται και η εξυπηρέτηση των κατοίκων στην περιοχή των τοπικών κοινοτήτων Σέκουλα και Περιβολίων, καθώς η παρουσία των αγροτικών ιατρών γίνεται λίγες φορές ή και καθόλου το μήνα!

Η «ΠΡΩΤΗ» έχει  παρουσιάσει  τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Κ.Υ. Ανδρίτσαινας, το οποίο οδηγήθηκε σε εκ περιτροπής λειτουργία που είχε άμεσες επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι.

Στη συνέχεια ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε με την ενίσχυση της μονάδας υγείας με ιατρικό και άλλο προσωπικό, αλλά αυτή τη στιγμή το πρόβλημα έχει να κάνει με την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας λόγω των μετακινήσεων των ιατρών.

Αυτό σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες οφείλεται και στο κονδύλι που δεν επαρκεί προκειμένου το Κ.Υ. να μπορεί να  εφημερεύει τα Σαββατοκύριακα.

Υπολογίζεται ότι οι εφημερίες που κάνουν οι ιατροί εκτός  Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας, ανέρχονται σε 50 το μήνα.

Εξάλλου ένα ακόμη πρόβλημα που υπήρχε τους χειμερινούς μήνες  στην εν λόγω μονάδα υγείας και αφορούσε την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, φέτος δεν παρατηρείται, γεγονός που οφείλεται και στη …χρηστή διαχείριση των καυσίμων παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή.

Πηγή πληροφοριών: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top