26 Μαρ 2018
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Παρατράγουδα στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Νέα Φιγαλεία εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου
Αντιδράσεις συλλόγων και κοινοτήτων κατά της δημοτικής αρχής


Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες είχαμε παρατράγουδα όσο αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Νέα Φιγαλεία.

Ο λόγος είναι πως με απόφαση δημοτικής αρχής, ζητήθηκε από τους συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Φιγαλείας (Φασκομηλιάς, Νέας Φιγαλείας, Πετραλώνων κτλ) να κάνουν ''αίτηση'' στο Δημαρχείο Φιγαλείας πως επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι ενώ τους τόνιζε να το κατασκευάσουν μόνοι τους.

Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση τοιχοκολήθηκε σε ελάχιστα καταστήματα με τους συλλόγους να μένουν έκπληκτοι καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά.

Μάλιστα οι αντιδράσεις δεν έλειψαν ούτε από τις τοπικές κοινότητες και τους προέδρους της Νέας Φιγαλείας και των Πετραλώνων που τάχθηκαν κατά αυτής της τακτικής της δημοτικής αρχής αφού δεν επετράπη ούτε από αυτούς να καταθέσουν στεφάνι.

Έτσι,μετά από πολλά χρόνια, στεφάνι ΔΕΝ κατέθεσαν:

- Εκ μέρους της Τ.Κ Νέας Φιγαλείας κα.Κατσάμπουλα

- Εκ μέρους της Τ.Κ.Πετραλώνων κος.Αποστολόπουλος

- Εκ μέρους Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιγαλείας κος.Βλάχος

- Εκ μέρους Πολιτιστικού Συλλόγου Φασκομηλιάς κος.Γεωργακόπουλος

- Εκ μέρους του Α.Ο.Απόλλων Νέας Φιγαλείας κος.Γλούμης

- Εκ μέρους της Δ.Ε.Ο.Φ κος.Καπλάνης

- Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού

- Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου

Μάλιστα η πλειοψηφία των άνωθεν φορέων και συλλόγων αντιδρά κατά της απόφασης της Δημοτικής Αρχής κάνοντας λόγο για αθέμιτο πόλεμο και απαξίωση των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής αλλά και των ίδιων των κατοίκων καθώς δεν επετράπη να καταθέσουν στεφάνι οι πρόεδροι των Τ.Κ δηλαδή οι εκπρόσωποι των κατοίκων.

Παρόλα αυτά η πρόεδρος της Τ.Κ Νέας Φιγαλείας κατέθεσε μόνη της στεφάνι στο μνημείων Ηρώων σε ένδειξη τιμής στους αγωνιστές της ιστορικής Ζούρτσας.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top