11 Μαρ 2018
0 σχόλια

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας "Σάρενα": Πατριώτες, και φίλοι του συλλόγου ανταμώσαμε στην Αθήνα!!!

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας "Σάρενα": Πατριώτες, και φίλοι του συλλόγου ανταμώσαμε στην Αθήνα
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της «Παγγορτυνιακής Ένωσης», χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου.


Η συνάντηση σκοπό είχε να έρθουμε σε επαφή από κοντά, άλλα και να συνδιαλεγούμε με όλους όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο που γεννήθηκαν.

Γνωρίζουμε ότι διανύουμε δύσκολες εποχές, βιώνουμε όλοι τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Όλοι μας σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα ταξίδι.

Πριν τη λήξη της θητείας μας σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε το αντάμωμα αυτό, να ανταλλάξουμε ευχές για τη χρονιά που διανύουμε, να τους ενημερώσουμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας, να ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μακριά από κάθε σκοπιμότητα θα αντιπαλέψουμε τις δυσκολίες και θα πέτυχουμε πολλά. Ο τόπος μας μας έχει ανάγκη όλους.

Παρατηρούμε ότι τα χωριά μας συρρικνώνονται χρόνο με το χρόνο.

Ζούμε σε μια περιοχή απείρου κάλους. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται από όλους μας βοήθεια. Δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος.

Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και εμείς τι κάνουμε για τον τόπο μας.

Ζούμε καθημερινά στον τόπο μας, βιώνουμε πάρα πολλές καταστάσεις, αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου μας, βλέπουμε ότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ζωή στα χωριά μας, οι λιγοστοί νέοι είναι και αυτοί προβληματισμένοι, δεν υπάρχουν σοβαρά κίνητρα να μένουν στον τόπο τους.

Ο Καλλικράτης δεν έκανε και καλό στα χωριά μας άποψή μου είναι.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι σύλλογοι μας με κάθε μέσο και τρόπο

Με σεβασμό και εκτίμηση πρώτα απευθυνθήκαμε στους προέδρους των συλλόγων που έχουν έδρα την Αθήνα.

Ο τόπος μας όχι μονο το χωριό μας χρειάζεται βοήθεια, ο καθένας όπως μπορεί. Μέσω συλλογών είναι ο καλύτερος τρόπος. Εμείς έτσι πιστεύουμε.

Δεν είναι καλό να ερχόμαστε μια φορά το χρόνο να κάνουμε την καθιερωμένη εκδήλωση και μετά πάλι του χρόνου. Υπάρχουν τρόποι. Να υπάρξουν συνεργασίες και να διοργανώνονται επισκέψεις στα χωριά μας.

Και να φέρνετε μαζί σας όχι μόνο πατριώτες, αλλά και κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τα χωριά μας. Να γνωρίσουν τα μέρη μας.

Οι συνεργασίες και η αλληλεγγύη μεταξύ των συλλόγων πάντοτε έχει θετικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε σε όλους τους πατριώτες μας, με την ελπίδα να παροτρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν μέλη των συλλόγων του χωριού τους.

Θα είναι ένα κίνητρο τα παιδιά τους να έρχονται έστω και δυο με τρεις φορές το χρόνο στα χωριά τους. Να γνωρίσουν τις ρίζες τους, την καταγωγή τους. Όσο πιο πολύ θα μαθαίνουν την ιστορία του χωριού τους τόσο πιο πολύ θα το αγαπούν.

Οι σύλλογοι δεν θέλουν χιλιάδες ευρώ για να συντηρηθούν. Δεν είναι ο σκοπός τους να μαζεύουν χρήματα στις τράπεζες.

Με τα λίγα που συγκεντρώνουν, να προσπαθούν τα ΔΣ να πραγματοποιούν τους σκοπούς που προβλέπει το καταστατικό.

Διαφορές εκδηλώσεις, εξωραϊσμός του χωριού κλπ. και οτιδήποτε ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του χωριού μας. Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση κατά την άποψη μας είναι οι σύλλογοι να τηρούν το γράμμα του νόμου και να έχουν σύμμαχο την πολιτεία.

Και τότε θα μπορούν πάρα πολλά να γίνουν. Θα πρέπει η πολιτεία να τους βλέπει ως συνεργάτες και όχι ως ανταγωνιστες.

Μας τιμήσαν με την παρουσία τους αρκετοί πατριώτες και φίλοι του Συλλόγου και της Καλίδονας.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορικής Ναυτιλίας, κος Διονύσιος Καλαματιανός, η Βουλευτής Σύριζα κα Έφη Γεωργοπούλου, η πρώην Βουλευτής Κα Διονυσία Αυγερινοπούλου,

ο μουσικολόγος και λαογράφος κος Χρήστος Μυλωνάς με τη σύζυγό του Σωτηρία, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι στις 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι η εκπομπή από «Τόπο σε τόπο» στο κανάλι της Βουλής, θα δείξει την Καλίδονα.

Μαζί μας επίσης, παρευρέθηκε η κα Βένια Τσιλιμίγκρα εκ μέρους του Συνδέσμου Πυργιων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαραίων, και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Όλυμπίων κος Βασίλειος Φουρλής, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακισταίων και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Βλάχος.

Συγκινητική ήταν η παρουσία της Δασκάλας που υπηρέτησε νεοδιορισθείσα στην Καλίδονα το 1961, η κα Κωστούλα Μπίθα.

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό της μας έφερε εικόνες από το παρελθόν όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο χωριό μας, και πόσο είχε αγαπήσει το χωριό και τους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

Η πρόεδρος του ευχαρίστησε και ευχήθηκε τα καλύτερα σε όλους.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα παραδοσιακά, και σε όλους προσφέρθηκε ένα ματσάκι με φασκόμηλο, δάφνη και δενδρολίβανο, που οι μυρουδιές του θυμιζουν τις πλαγιές και τους κήπους του χωριού μας!!!












Τριανταφυλλιά Νιάρχου
Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό εδώΠολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας "Σάρενα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top