11 Μαρ 2018
0 σχόλια

Συγκίνηση και λαοθάλασσα στην Ορεστιάδα: Σκέψου να ήταν το δικό σου παιδί

Συγκίνηση και λαοθάλασσα στην Ορεστιάδα
Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην  Ορεστιάδα.


Πάνω από 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να δώσουν «το παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν 102 πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, ενώ απαγορεύτηκε η συμμετοχή οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος ή ανθρώπων που είχαν πολιτική χροιά.

Το σύνθημα του κόσμου ήταν το «σκέψου να είναι το δικό σου παιδί».

Όλοι με μια φωνή, ως γονείς και Έλληνες πολίτες, ζήτησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους.

Στο συλλαλητήριο δε συμμετείχαν οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών καθώς η συναισθηματική φόρτιση είναι έντονη, ενώ είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε σε συνέχεια της ποδηλατοπορείας που είχαν κάνει νωρίτερα της ίδιας ημέρας μέλη του ποδηλατικού συλλόγου «ΡΗΣΟΣ» της Ορεστιάδας, από την Ορεστιάδα μέχρι τις Καστανιές, για τον ίδιο σκοπό.

Με 1500 λέξεις οι τέσσερις ομιλητές του βήματος εξέφρασαν την λαϊκή απαίτηση για τον επαναπατρισμό των δύο κρατούμενων στρατιωτικών, χωρίς να «συστηθούν» στο κοινό, αφού η απόφαση της διοργάνωσης ήταν τα μόνα ονόματα που θα ακούγονται στη συγκέντρωση να είναι»Άγγελος και Δημήτρης».

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι η σύλληψη και παρατεταμένη κράτηση των δύο στρατιωτικών δεν ευνοεί το κλίμα καλής γειτονίας που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των δύο λαών και εξέφρασαν -κάποιοι εξ αυτών κλαίγοντας- την συμπαράστασή τους στις μάνες και τις οικογένειες των δύο νεαρών.

Ο πρώτος εκ των ομιλητών απευθυνόμενος στους γείτονες είπε «Σκέψου να ήταν το δικό σου παιδί» καλώντας τους πολίτες της Τουρκίας να πιέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους την πολιτική ηγεσία της χώρας ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού των δύο στρατιωτικών.

«Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι: οι άνδρες, οι γυναίκες και οι μάνες. Εμείς θέλουμε να συμπαρασταθούμε με αυτόν τον τρόπο και το σκοπό τον ειρηνικό σε αυτές τις μάνες, να απαλύνουμε λίγο τον πόνο τους με σεβασμό και αξιοπρέπεια στα παιδιά μας» είπε ο τέταρτος και τελευταίος των ομιλητών, ενώ η συγκέντρωση έκλεισε με την ανάγνωση των τίτλων των 102 συλλόγων από όλη τη Θράκη -και όχι μόνο- που στήριξαν τη συγκέντρωση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: reportal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΑΝΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΕΔΩ: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top