3/21/2018
0 σχόλια

«Χαστούκι» από Κομισιόν στην Ελλάδα – «Διορίζετε τους φίλους των υπουργών»

3/21/2018 10:00:00 μ.μ.
«Χαστούκι» από Κομισιόν στην Ελλάδα – «Διορίζετε τους φίλους
"Μπηχτές" για την διαφάνεια στους διορισμούς στα Ελληνικά υπουργεία "πετούν" πηγές της Κομισιόν, οι οποίοι λίγο πολύ αναφέρουν πως διορίζονται γραμματείς... φίλοι υπουργών.


Μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη, και πως η Κομισιόν δεν μπορεί να… νομοθετήσει την «κοινή λογική».

Μιλώντας για την επιλογή γραμματέων στα υπουργεία οι πηγές της Κομισιόν τόνιζαν  χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνεις… Είτε το κάνεις με τον κατάλληλο τρόπο, είτε ακολουθείς τους κανόνες στα χαρτιά και διορίζεις φίλους του υπουργού» σχολίαζαν με νόημα.

Σχετικά με τα προαπαιτούμενα, σημειώνουν πως αν δεν ολοκληρωθούν άμεσα, το κόστος για την χώρα θα είναι μεγάλο.

Μείωση αφορολόγητου και συντάξεων από το 2019

Σύμφωνα με το skai.gr, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν για το ΔΝΤ ότι ζητάει η μείωση του αφορολόγητου να γίνει από 1ης Ιανουαρίου 2019, όπως και η μείωση των συντάξεων, χωρίς να εφαρμοστούν καθόλου κυβερνητικά αντίμετρα.

Διευκρίνιζαν πάντως ότι η Κομισιόν διαφωνεί, καθώς πιστεύει ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν και ότι δεν απαιτείται εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 αντί για τη ψηφισμένη ενεργοποίηση του μέτρου το 2020.

Το Ταμείο, είπαν, εμφανίζεται να επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα στο συντομότερο, αλλά σε κάθε περίπτωση αποσαφήνιζαν πως το ζήτημα δεν έχει κλείσει ακόμη.

Η Ελλάδα βρίσκεται πάντως «εντός τροχιάς» για να βγει από το πρόγραμμα, αλλά παραμένει ακόμη σε χαμηλές θέσεις στους πίνακες ανταγωνιστικότητας λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα που προέρχονται συχνά από τα υπουργεία και τη Δικαιοσύνη.

Έκαναν λόγο για «ιδεολογικά θέματα» στην κυβέρνηση, που αποτελούν ανασχετικό παράγοντα στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top