3/12/2018
0 σχόλια

Έβρος: Online ψήφισμα για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

3/12/2018 11:28:00 π.μ.
Online ψήφισμα για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών
Ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης μετά το περιστατικό τον Έβρο.


Eκτός από την ποδηλατοπορεία και το συλλαλητήριο που έγινε για τη στήριξη προς τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κόσμος μπορεί να δείξει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του προς τους δύο νεαρούς και στο avaaz.org.

Ο τίτλος του ψηφίσματος:

«Στους Γ,Γ ΟΗΕ και ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.: Ελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία...»

Γιατί είναι σημαντικό;

Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών από την 1‐03‐18, βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο. Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κούκλατζης που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται ακόμα προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ένστολοι αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, αφότου πιάστηκαν να έχουν παραβιάσει τα σύνορα στον Έβρο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στην ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι θα επικρατήσει το καλό σενάριο. Δηλαδή αυτό της άμεσης απελευθέρωσης των στρατιωτικών, αφού τους επιβληθεί μια ποινή με αναστολή για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Το κακό σενάριο, βεβαίως, είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας για την οποία συγκεκριμένα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ελεγχόμενα από την Άγκυρα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει.

Μάλιστα, πάνω σε αυτό το σενάριο ήρθε και η πληροφορία ότι ο επικεφαλής της MIT, Χακάν Φιντάν, ανήρτησε την Κυριακή (04/03) μήνυμα που έλεγε ουσιαστικά ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ένα μήνυμα που στο Ελληνικό Πεντάγωνο εκτιμούσαν ότι δεν αναφέρει την επίσημη θέση του Φιντάν.

Αν ο Σουλτάνος αποφασίσει να τραβήξει την υπόθεση και να πιέσει την ελληνική πλευρά, τότε σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει ευνοϊκή εξέλιξη και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα μείνουν στην Τουρκία για άγνωστο χρονικό διάστημα και με πιθανή μια κατηγορία περί κατασκοπείας.

Απορρίφθηκε η έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών που είχαν ασκήσει οι συνήγοροί τους σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ‐ Σε θολό τοπίο παραμένει το κατηγορητήριο σε βάρος τους. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει ακόμη ποινική δίωξη σχετικά με τα αδικήματα που κατηγορούνται.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τέλος στην κράτηση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, ως επικύνδυνοι εγκληματίες,για να επιστρέψουν πίσω στα καθήκοντά τους και στην αγκαλιά των οικογειών τους, που τους περιμένουν με λαχτάρα.

Έχω πάρει κουράγιο απ' τη δύναμη και το πάθος αυτού του κινήματος για ελευθερία, δικαιοσύνη κι έναν καλύτερο κόσμο. Γι' αυτό απευθύνομαι σ' εσάς.

Γιατί ξέρω ότι, αν κάποιος μπορεί να ελευθερώσει τα παιδιά της Ελλάδας τους κρατούμενους στρατιωτικούς, είναι το κίνημα του Avaaz .

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top