9 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Επίσκεψη μαθητών του 3ου Λυκείου Πύργου στη “ Φάρμα Ι. Δριμιλή ” στις Αμυγδαλιές Ανδρίτσαινας

Επίσκεψη μαθητών του 3ου Λυκείου Πύργου στη “ Φάρμα Ι. Δριμιλή ” στις Αμυγδαλιές Ανδρίτσαινας
Στα πλαίσια του μαθήματος Ερευνητική Εργασία – Project , 35 μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 Λυκείου επισκέφθηκαν τη Φάρμα Δριμιλή στις Αμυγδαλιές Ανδρίτσαινας, στην οποία εκτρέφονται από το 2010 γαϊδουράκια και παράγεται ονόγαλα, το γνωστό σε όλους γάλα γαϊδούρας.


Τα θέματα των ερευνητικών εργασιών α. “ Γάλα γαϊδούρας : η θεραπευτική και διατροφική του αξία ” και β. “ Yπερτροφές ”, ήσαν επιλεγμένα από τους μαθητές μέσα από ποικιλία θεμάτων, τα οποία με τη μέθοδο project και μεθοδολογικά εργαλεία προσεγγίζονται και διερευνούνται.

Για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του θέματος η υπεύθυνη του μαθήματος project καθηγήτρια ΠΕ6 Γαλανοπούλου Πηνελόπη επέλεξε τη βιωματική προσέγγιση.

Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει το δικό τους ερωτηματολόγιο και στα πλαίσια συνέντευξης επισκέφθηκαν την 50 στρεμμάτων έκτασης Φάρμα Ιωάννη Δριμιλή και ενημερώθηκαν , κατέγραψαν , φωτογράφισαν, βιντεοσκόπησαν τα υπέροχα γαϊδουράκια και το χώρο όπου εκτρέφονται και παράγεται το ονόγαλα.

Ο προοδευτικός νέος επιχειρηματίας ξενάγησε τους μαθητές στη φάρμα , οι οποίοι κατέγραψαν πληροφορίες σχετικά με την εκτροφή και γαλακτοφορία των ζώων, την παραγωγή και τυποποίηση του ονογάλακτος από τη φάρμα στο παρασκευαστήριο.

Δοκίμασαν φρέσκο παστεριωμένο ονόγαλα, απόλαυσαν το μοναδικό στην Ελλάδα παγωτό από γάλα γαϊδούρας , και για όσους και όσες μαθήτριες επιθυμούσαν είχαν και την καλλυντική τους περιποίηση – μάσκα προσώπου με γάλα γαϊδούρας !!!

Λίγα λόγια για τη θεραπευτική και διατροφική αξία του γάλακτος γαϊδούρας:

• Ενισχύει το ανοσοποιητικό.
• «Φυσικό υποκατάστατο» του μητρικού θηλασμού.
•.Iδανικη λύση για βρέφη που πάσχουν απο σύνδρομο πρωτεϊνικής αλλεργίας.
•  Καταστέλει δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ,ψωρίαση ,σμηγματοροϊκή δερματίτιδα.
•  Παρέχει αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση.
•  Κατα της οστεογένεσης.
• Συμβάλει στην αντιμετώπιση της αθηρωσκλήρωσης.
• Βοηθά στην ανάρρωση ασθενών με καρδιακά προβλήματα.
• Ενδυναμώνει ασθενείς μετά από χημειοθεραπεία.
• Προστατεύει τον οργανισμό απο λοιμώξεις και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
• Περιεχει: βιταμινες:A, B1, B2, B6, C, D και E.
• Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο και ψευδάργυρο.

Ο κ. Ιωάννης Δριμιλής ενθουσίασε τους μαθητές και τις μαθήτριες με την απλότητα της επικοινωνίας , την άρτια γνώση για την ενημέρωσή τους και τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, την υπέροχη φιλοξενία του στη φάρμα και στο παρασκευαστήριο.
Τον ευχαριστούμε πολύ για την έκπληξη – προσφορά σε κάθε μαθητή απο συσκευασμένο ατομικό φιαλίδιο με φρέσκο ονόγαλα, το οποίο οι μαθητές πήραν μαζί τους σε συσκευασία cooler.

Ευχόμαστε στον κ. Δριμιλή να αναπτύσει με επιτυχία την επιχειρηματική του δραστηριότητα αφού γνωρίζουμε πλέον πόσο πολύτιμο είναι το “ γάλα της Κλεοπάτρας ”.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τιμή του κυμαίνεται απο 40 εως και 100 ευρώ το λίτρο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό , όταν εκτρέφει 40 ζωα για να παράξει 4 μόνο λίτρα γάλα την ημέρα., εφόσον βέβαια και τα μικρά γαϊδουράκια δεν σταματούν να θηλάζουν κατά τη διάρκεια της γαλακτοπαραγωγής.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Γαλανοπούλου Πηνελόπη και οι συνοδοί καθηγητές κ. Καραντώνη Μαρία και Καλλιμώρος Δημήτρης ευχαριστούν τον κ. Ιωάννη  Δριμιλή για τη φιλοξενία, την ενημέρωση και ευγενική προσφορά του στους μαθητές.




Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top