6 Μαΐ 2018
0 σχόλια

«Μαφία» έπαιζε με τις ζωές καρκινοπαθών –Έκλεβαν ακριβά φάρμακα

«Μαφία» έπαιζε με τις ζωές καρκινοπαθών – Έκλεβαν ακριβά φάρμακα
«Φανταστείτε τρεις ασθενείς που έκαναν παράλληλα χημειοθεραπεία με ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα.


 Επρεπε να χορηγηθούν 500 ml του φαρμάκου στον καθένα.

Οι “συνεργάτες” χορηγούσαν από 300 ml στον κάθε ασθενή, κλέβοντας ουσιαστικά 600 ml φαρμάκου για λογαριασμό της “μαφίας”», περιγράφει αξιωματικός της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έναν από τους αδίστακτους τρόπους του κυκλώματος για την υφαρπαγή των ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν ακόμη μεγαλύτερος εξαιτίας των κακών συνθηκών αποθήκευσης των κλεμμένων και προς εξαγωγή φαρμάκων, αφού διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση τα ψυγεία ενός… ανθοπωλείου στο Παγκράτι και ενός… ιχθυοπωλείου στην Καλλιθέα!

Αρχικά μέλη φέρονται ένας 70χρονος που αποκαλούσαν ο «Αιγύπτιος», εξαιτίας της καταγωγής του, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος με τον κωδικό ο «Eλληνας» και ένας ακόμη ο 57χρονος «Μηχανόβιος».

Τα μέλη της «Kαμόρα» του φαρμάκου στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες για την προμήθεια και εξαγωγή των ποσοτήτων αντικαρκινικών φαρμακευτικών σκευασμάτων είχαν δώσει κωδικές ονομασίες από μέρος των γραμμάτων της ονομασίας τους.

Για παράδειγμα, έλεγαν «θέλω δύο Ο», «ένα ΜΑ», «θέλω τέσσερα ΑΒΑ και τρία ΣΤΕΛΛΑ».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top