15 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Γιορτή της Μητέρας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλίδονας "Σάρενα"

Γιορτή της Μητέρας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλίδονας "Σάρενα"
Ημέρα μνήμης και τιμής του έργου της μητέρας. Αλλά και μια ημέρα απολογισμού και αναθεώρησης των έργων μας.


Tο Σάββατο το απόγευμα ο Σύλλογος μας διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση, προκειμένου να τιμήσουμε και να δείξουμε την αγάπη μας στον μοναδικό άνθρωπο πάνω στον πλανήτη, που όσα χιλιόμετρα μακριά του κι αν είναι, μπορεί να ψυχανεμιστεί αν το παιδί της είναι καλά, αν κάποιος το στεναχώρησε, και αν αυτά που λέει είναι αλήθεια η ψέματα.

Με λίγα λόγια έχει μητρική αδιαμφισβήτητη διαίσθηση.
Μέσα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στολισμένη με λουλούδια όπως το καλούσε η μέρα, φίλες, φίλοι, και μέλη του Συλλόγου μας, προσήλθαν χαρούμενοι και γελαστοί, δείχνοντας την ικανοποίηση τους για τη διοργάνωση της γιορτής.

Πάλι οι γυναίκες της Καλίδονας μας εντυπωσίασαν φέρνοντας όλες εδέσματα, για να προσφέρουμε στους προσκεκλημένους μας .

Η πρόεδρος τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε στη Μάνα, στη μητέρα, στη μαμά, όπως και να ονομαστεί αποτελεί την γλυκύτερη έκφραση, την προσωποποίηση της αιώνιας δημιουργίας, την τροφό που ανέδειξε και αναδεικνύει την εξέλιξη της ζωής.

Σήμερα εκφράζουμε κατά τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη μας για την ζωή που χαρίζει, τις θυσίες που κάνει και για όλα αυτά που συμβολίζει.

Σήμερα τιμούμε τη μητέρα, γιατί είναι το πρόσωπο που φέρει μέσα της τη ζωή, παίρνει τη ζωή αυτή στα χέρια της και με την αγάπη και τη θυσία προσπαθεί να την αναθρέψει με την καλοσύνη, την αξιοπρέπεια, την ευγνωμοσύνη, την ευγένεια.

Είναι αυτή που διαβάζει τα παιδιά της σαν βιβλίο ανοιχτό, ακόμη και αν αυτά αλλάζουν σελίδες και της δείχνουν το εξώφυλλο

Τιμούμε και τη νέα μητέρα και την ενθαρρύνουμε ότι θα καταφέρει να επιτελέσει την αποστολή της στην δύσκολη εποχή μας, που μέσα στις δυσκολίες των καιρών μας τολμάει να φέρει έναν ακόμα άνθρωπο στον κόσμο και να τον μεγαλώσει , με κόπο και στερήσεις.

Αλλά και με αξίες και ιδανικά. Και έτσι η ιστορία μας συνεχίζεται.

Σήμερα οφείλουμε να αποδώσουμε στην κάθε Μάνα, είτε βρίσκεται στη γη είτε έφυγε στον ουρανό, σεβασμό και ευγνωμοσύνη, για όλες τις θυσίες και τους κόπους της να μας μεγαλώσει, για τα ξενύχτια της όταν αρρωσταίναμε, για τη συμπαράστασή της στις στενοχώριες μας, για τη βοήθειά της όταν σπουδάζαμε, για την ακούραστη συνδρομής της όταν ξεκινήσαμε τη δική μας οικογένεια, για την παρηγοριά της όταν πονούσαμε

Ας γυρίσει ο νους μας σε αυτήν που μας γέννησε , που μας μεγάλωσε ας απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη ΜΑΝΑ, ας αναγνωρίσουμε έστω και αργά τους κόπους και τις θυσίες της σε κάθε φάση της ζωής μας.

Για τη ΜΑΝΑ, τα παιδιά της δεν μεγαλώνουν, θα είναι πάντα παιδιά και πάντα θα μας προσφέρει αγάπη και φροντίδα χωρίς να ζητά αντάλλαγμα.

Λέγεται ότι:<< ο άνθρωπος γερνάει την ημέρα που χάνει τη μητέρα του>> 

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε ότι Γιορτάζοντας την μητέρα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος .

Στη συνέχεια ο Μάριος Κλωνάρης και η Μαρία Χριστοπούλου διάβασαν ποιήματα για τη Μητέρα. Η Διονυσία Αναστασοπούλου – Ζιόκαρη αναφέρθηκε σε ιστορίες που αφορούσαν την μητέρα. Σε όλες τις μητέρες προσφέρθηκαν τριαντάφυλλα και μια συμβολική κάρτα για την ημέρα της μητέρας.

Στη συνέχεια όλα τα τραπέζια γέμισαν με παραδοσιακά εδέσματα και αναψυκτικά.

Όλοι έμεινα ευχαριστημένοι και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Καλίδονα, με την ευχή <<να έχουμε υγεία και πάλι του χρόνου θα γιορτάσουμε την ημέρα αυτή>>

















Triantafullia Niarchou-Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας "Σάρενα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top