18 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Διακοπή της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες!

Ηλεία: Διακοπή της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες!
Από τις τέσσερις επιτροπές στην Ηλεία λόγω μη πληρωμής των δικηγόρων


Στον «αέρα» βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η διαδικασία της εξέτασης των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες στην Ηλεία, λόγω της διακοπής των συνεδριάσεων από τις τέσσερις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί στο Νομό, αφού δεν έχει γίνει μεταφορά πιστώσεων για την πληρωμή των δικηγόρων που συμμετέχουν στις εν λόγω επιτροπές.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, καθώς επίσης και για τη μη έγκριση απαιτούμενης πίστωσης  για τα μέλη των επιτροπών (δασολόγοι κλπ) που εργάζονται για αρκετές ώρες εκτός ωραρίου, ο διευθυντής Δασών Ηλείας κ. Παν. Κορισιάνος απέστειλε σχετικό έγγραφο στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, καθώς  και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο κ. Κορισιάνος ζητάει να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το που βρίσκεται το όλο ζήτημα, προκειμένου όπως αναφέρει να δρομολογηθούν   λύσεις για τα παραπάνω προβλήματα, τη στιγμή που οι δασικές υπηρεσίες   είναι αποδέκτες πολλών παραπόνων από πολίτες, που οι υποθέσεις τους βρίσκονται σε εκκρεμότητα και θα πρέπει  να προχωρήσουν άμεσα σε  συμβόλαια, εξαγορές κ.α.

«Πολλοί περιμένουν να εκδικαστούν οι αντιρρήσεις για να μπουν στον εναλλακτικό δρόμο που είναι η εξαγορά ή η χρήση που λήγει στις 8 Αυγούστου.

Αν οι επιτροπές είχαν ενεργοποιηθεί θα μπορούσε πριν τις 8 Αυγούστου να γνωρίζουμε  ποιοι είναι υπόχρεοι να κάνουν τις εξαγορές ή τη συνέχιση της χρήσης  για τη περαίωση της διαδικασίας κύρωσης του δασικού χάρτη.

Το πρόβλημα που προέκυψε  έχει σαν συνέπεια να μην περπατούν οι δασικοί χάρτες.

Ενώ ο νόμος προβλέπει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αντιρρήσεις έτσι ώστε να γίνει η οριστική κύρωση του δασικού χάρτη, τώρα η διαδικασία  σ’ εκκρεμότητα.

Και βεβαίως συμβόλαια που πρέπει να μεταβιβάσουν οι γονείς στα παιδιά τους, για νέους αγρότες ή άλλες μεταφορές, έχουν μπλοκαριστεί.

Έχουν ήδη περάσει οι δύο μήνες και υπολείπονται άλλοι δύο και προφανώς θα περιμέναμε να έλθει παράταση  γιατί είναι φύση αδύνατον να εξετάσουν τις 10.000 αιτήσεις οι τέσσερις αυτές επιτροπές» ανέφερε ο διευθυντής Δασών Ηλείας.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία της Γραμματείας Επιτροπής Συντονισμού Έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την ανάρτηση της Α' φάσης των κυρωμένων δασικών χαρτών που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα ληφθούν υπόψη στο διασταυρωτικό έλεγχο για τις πληρωμές στην επιδότηση του ΟΣΔΕ 2018.

Προς αυτή υπάρχουν δύο κατηγορίες παραγωγών που είναι  αυτοί που προέβησαν στην τακτοποίηση σύμφωνα με τις διατάξεις περί εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης και εκείνοι που δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια.

Οι πρώτοι πρέπει μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες του υπουργείου Περιβάλλοντος να ενεργήσουν ανάλογα ώστε να διασφαλιστεί κανονικά η καταβολή της επιδότησης τους, ενώ οι δεύτεροι θα πρέπει να κάνουν όλες τις νόμιμες ενέργειες  προκειμένου να διασφαλίσουν τις επιδοτήσεις τους.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top