25 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κάπελη!

Ηλεία: Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κάπελη!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ένα άνευ προηγουμένου περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη με δράστες ορισμένους επιτήδειους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή αστυνόμευση και εποπτεία από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, μετέτρεψαν περιοχή που βρίσκεται μάλιστα εντός των ορίων του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000 το σημείο συνάντησης,των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Αρχαίας Ήλιδας σε χωματερή γεμάτη με σκουπίδια.

Μετά από καταγγελία επισκεπτών προχώρησα σε αυτοψία όπου διαπιστώθηκε ότι η καταγγελία είναι βάσιμη και μάλιστα το φωτογραφικό υλικό ,δείχνει ρύπανση ευρείας έκτασης που λαμβάνει χώρα μάλιστα επί αρκετό διάστημα.

Μέσα σε ένα απαράμιλλου κάλλους δάσος, γεμάτο από βελανιδιές, εκεί που χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν όλες τις εποχές του χρόνου λίγες ανάσες καθαρού οξυγόνου, ερχόμενοι σε επαφή με τη φύση, κάποιοι θέλησαν να κακοποιήσουν αυτό το φυσικό «έργο τέχνης».

Δυστυχώς σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό ή δεν τόλμησε από την άλλη να διαμαρτυρηθεί φοβούμενος τυχόν αντίποινα.

Σε πλήρη εγκατάλειψη οι δημοτικές ενότητες Λασιώνα του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και της Πηνείας του δήμου Αρχαίας Ήλιδας.

Πέρα από τους ασυνείδητους όμως που γέμισαν με σκουπίδια την γύρω περιοχή, ευθύνες για την κατάντια αυτή έχουν οι Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Αρχαίας Ήλιδας οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Η προβολή και η αξιοποίηση του μοναδικού σε κάλλος και ίσως του μεγαλύτερου δρυοδάσους της Ελλάδας το κατάντησαν χωματερή....

Κρατικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς το έχουν αναξιοποίητο. Ας αναλάβουμε επιτέλους όλοι τις ευθύνες μας και να δώσουμε στην περιοχή την αξία που δικαιωματικά έπρεπε να έχει.

Το φυσικό κάλλος της περιοχής έπρεπε να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του τουριστικού προϊόντος της ημιορεινής και ορεινής Ηλείας.

Υ.Σ. Σας αποστέλλω φωτογραφικό υλικό.






Η χωματερή είναι δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Αμαλιάδας -111 ακριβώς στα όρια των δήμων Αρχαίας Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας .Στα όρια των Δ.Ε. Πηνείας με Λασιώνα.

Ανδρέας Μπενέτσης

Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας της μείζονος μειοψηφίας

με τη παράταξη ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ του Γιώργου Αηδόνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6983637364

Αρχαία Ολυμπία 24/5/2018

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top