5 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Πύργου

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Πύργου
Σημαντικές δωρεές από τον Πανηλειακό Σύλλογο Ν. Υόρκης και την εταιρεία FolliFollie


Ουσιαστική είναι η στήριξη η οποία έφτασε για μία ακόμα φορά στο Νοσοκομείο Πύργου, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό μέσω δωρεών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Χθες ήταν ημέρα «υποδοχής» των μηχανημάτων που έφτασαν στο Νοσοκομείο Πύργου αλλά και ευχαριστιών για την ουσιαστική στήριξη η οποία προσφέρεται.

Από τον Πανηλειακό Σύλλογο Νέας Υόρκης

Χθες τον χώρο του Νοσοκομείου Πύργου επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε συμβάλει ουσιαστικά προκειμένου να γίνει η προμήθεια ενός βρογχοσκοπίου προσφοράς του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενος στην προσφορά αυτή ο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος τόνισε: «Νιώθουμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους συμπατριώτες μας στην Νέα Υόρκη για την προσφορά τους.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην εξάρουμε την ενεργό συμβολή του Δημάρχου στην υλοποίηση αυτής της προσφοράς που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν εγκλωβίζεται σε τοπικιστικές αντιπαραθέσεις και στενά διοικητικά όρια, καθώς η προσφορά δεν αφορά στενά τον Πύργο και τους κατοίκους του, αλλά το σύνολο των κατοίκων της Ηλείας.

Θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί ακόμα και σε στιγμές έντασης που έχουν υπάρξει, υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και αποδεικνύει ότι κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του Ν. Ηλείας». 

Τις ευχαριστίες του προς τους Ηλείους της Νέας Υόρκης εξέφρασε και ο δήμαρχος Ήλιδας σημειώνοντας: «Η παρουσία μου εδώ έχει να κάνει με την παραλαβή ενός βρογχοσκοπίου που είναι δωρεά από τον Πανηλειακό Σύλλογο της Νέας Υόρκης.

Όταν μου τέθηκε το πρόβλημα αρχικά από γιατρούς της Αμαλιάδας και μετά από την συζήτηση που είχαμε με τον κ. Χαροκόπο ότι ο Νομός έχει ανάγκη από ένα τέτοιο μηχάνημα η σκέψη μου πήγε κατευθείαν στους Ομογενείς με τους οποίους επικοινώνησα.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα μου είπαν ότι θα το συζητήσουν του Αγίου Χαράλαμπου -που είχαν σύσκεψη στο σύλλογο- και ομόφωνα ενέκριναν την αγορά του μηχανήματος.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βλέπω ότι υλοποιείται η υπόσχεση που μου έδωσαν οι φίλοι ομογενείς τους οποίους το καλοκαίρι θα υποδεχτούμε σε μία εκδήλωση για το αντάμωμα και θα τους ευχαριστήσουμε.

Οφείλω να πω, ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε σε τοπικισμούς. Το πρόβλημα της υγείας στην Ηλεία είναι υπαρκτό και πρέπει να λυθεί. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.

Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας εξυπηρετεί το μισό Νομό Ηλείας. Από το γραφείο του διοικητή οφείλω να πω ότι το Νοσοκομείο θα πρέπει να μείνει ζωντανό, καθώς προσφέρει πάρα πολλές υπηρεσίες στο μισό Νομό. Το απέδειξε και στις πλημμύρες. 

Γι αυτό το λόγο έχουμε ζητήσει την βοήθεια του διοικητήκαι την βοήθεια του υπουργείου να τελειώσει η μία πτέρυγακαι να στελεχωθούν και τα δύο νοσοκομεία με γιατρούς».

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Πνευμονολόγος Νίκος Χαροκόπος σημειώνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ήλιδας και του Ομογενείς της Νέας Υόρκης για την ανεκτίμητη προσφορά τους, με ένα υπερσύγχρονο και υψηλής ευκρίνειας βρογχοσκόπιο.

Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι το βρογχολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Πύργου λειτουργεί από το 2008. Τα μηχανήματα είχαν υποστεί μεγάλη βλάβη καιτα φτιάχναμε με πολύ υψηλό κόστος.

Αυτό είναι ένα βρογχοσκόπιο υψηλής ευκρίνειας, που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από πνευμονολογικές παθήσεις.

Ιδιαίτερα ασθενείς που είναι με νεοπλασίες του πνεύμονα και τρέχουν σε διάφορα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, τώρα θα μπορούν να μένουν στον Πύργο καθώς υπάρχει ένα μηχάνημα με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Προσφορά και από την FolliFollie

Το βρογχοσκόπιο δεν αποτέλεσε την μοναδική προσφορά που έφτασε χθες στο Νοσοκομείο Πύργου.

Η εταιρεία FolliFollie προχώρησε στην προσφορά, δυο οφθαλμολογικών μηχανήματων (σχισμοειδή λυχνία και αυτόματο διαφθλασήμετρο – καρδιογράφο), έναν καρδιογράφο δυο καναλιών για το ΤΕΠ, μια κεφαλή για τον υπερηχοτομογράφο του ΤΕΠ, και ένα φορητό τόμπλερ αγγείων επίσης για το ΤΕΠ. 

Αναφερόμενος στην προσφορά της εταιρείας ο Κ. Διαμαντόπουλος σημείωσε: «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον ιατροτεχνολογικο εξοπλισμό, που ήταν «γερασμένος».

Αυτό μας υποχρέωσε να αναζητήσουμε δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και παράλληλα με τις δημόσιες πηγές χρηματοδότησης, αναζητήσαμε δωρεές από διάφορες πηγές.

Υπάρχουν προσπάθειες που έχουν πάει καλά και άλλες που δεν έχουν πάει τόσο καλά. Όμως, είναι γεγονός ότι το ΓΝ Ηλείας έχει ξαναμπεί στον χάρτη των προσφορών.

Σήμερα παραλάβαμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που αποτελεί προσφορά της FolliFollie.

Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία ενώ θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον συμπατριώτη μας Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα που συνέβαλε από την πλευρά του στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας».

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top