7 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Θρίλερ στην Κυλλήνη: Το άγνωστο επεισόδιο με τη σύλληψη δύο Τούρκων (video)

Θρίλερ στην Κυλλήνη: Το άγνωστο επεισόδιο με τη σύλληψη δύο Τούρκων (video)
Στην αποκάλυψη ενός άγνωστου περιστατικού με πρωταγωνιστές δύο Τούρκους στο λιμάνι της Κυλλήνης, προέβη ο Σταύρος Κοντονής.


Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, άλλοι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες σε ελληνικό έδαφος, ωστόσο μετά από διαβεβαιώσεις του τουρκικού προξενείου διακόπηκε η διοικητική τους κράτηση.

Ο Κοντονής συνέδεσε μάλιστα την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να κρατήσει μια πιο σταθερή στάση στο θέμα αυτό.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη στάση που τήρησε η ελληνική δικαιοσύνη απέναντι στον Τούρκο πολίτη, ο οποίος μπήκε στην ελληνική επικράτεια, δικάστηκε και επέστρεψε στην οικογένειά του - και στη στάση που τηρεί η Τουρκία, στην οποία μέχρι σήμερα βρίσκονται στη φυλακή δύο Έλληνες αξιωματικοί χωρίς να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται.

«Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του Τούρκου ο οποίος μπήκε στην ελληνική επικράτεια και δικάστηκε. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα - και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας:

«Το λέω αυτό προς ενημέρωση της Βουλής και της κοινής γνώμης, για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Διότι όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης, το αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο».

«Η Ελλάδα όμως, είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές. Και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα, όχι μόνο στη γείτονα χώρα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται», κατέληξε ο υπουργός.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Καρράς, οποίος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του, σχολίασε ότι «ορθώς προχθές το δικαστήριο έκρινε για τον Τούρκο που εισήλθε στην Ελλάδα και δώσαμε και το παράδειγμα του κράτους δικαίου για μια φορά ακόμα, ότι παραιτούμενος των ενδίκων μέσων απελαύνεται αμέσως - και έτσι επέστρεψε στην πατρίδα του και στην οικογένεια του».


Πηγή: newsbomb.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top