6 Ιουν 2018
0 σχόλια

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ- ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ;

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ- ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ;
ΚΑΥΤΟ καλοκαίρι με πολιτικές προεκτάσεις αναμένεται να λάβει η πολύκροτη υπόθεση του Κυπαρισσιακού κόλπου


 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος που αναμένεται ίσως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης για την περιοχή δημιουργώντας ζώνες προστασίας στα όρια Εθνικού πάρκου και όχι μόνο.

Πριν εκπνεύσει ο Μάιος μάλιστα ο κ. Φάμελος δήλωνε στην εφημ 'Πατρίς', ότι έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα καθορίσει τον Κυπαρισσιακό ως Περιοχή Προστασίας της Φύσης, τις ζώνες προστασίας, τις χρήσεις, τους όρους αλλά και τους περιορισμούς στη δόμηση, καθώς είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία ώστε να προχωρήσει η έκδοσή του.

ΑΠΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΩΣ ΚΑΙΑΦΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΔΕΝ;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το επεξεργασμένο σχέδιο του Συμβουλίου επικρατείας θα δοθεί στους φορείς μέσω του αρμόδιου υπουργείου πριν λάβει την μορφή διατάγματος.

Ωστόσο παρά τις παρατηρήσεις των παραλιακών Δήμων του Κυπαρισσιακού κόλπου, το σχέδιο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες θα προβλέπει οριοθέτηση μιας ζώνης από το λιμάνι της Κυπαρισσίας ως την περιοχή του Καιάφα πάνω από την Ζαχάρω χωρίς οικιστική δόμηση η οποία θα εκτείνεται σε βάθος δεκάδων μέτρων κοντά στα όρια των οδικών αξόνων όπως του εθνικού δρόμου Κυπαρισσίας-Πύργου.

Παρότι εικάζεται ότι το σχέδιο θα προβλέπει δόμηση στα 10 στρέμματα σε άλλες ζώνες ως το Κατάκολο, τούτο θα αφορά μόνο συγκεκριμένες περιοχές με συγκεκριμένους όρους χρήσης.

Αυτό σημειωτέον αποτέλεσε ήδη πάγιο αίτημα των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως για μείωση του ορίου αρτιότητας στη δόμηση των κατοικιών από τα 20 στρέμματα στα 10, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ήπιας μορφής ανάπτυξης.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ

Σε περίπτωση που το νέο σχέδιο Προεδρικού διατάγματος επιβάλλει καθεστώς αυστηρής εποπτείας- αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- για τη περιοχή και την τοπική κοινωνία, ουσιαστικά ναρκοθετείται μια τεράστια έκταση καθώς πάγιο αίτημα ήταν η δημιουργία Περιφερειακού πάρκου στον Κυπαρισσιακό κόλπο στα πρότυπα παρόμοιου πάρκου όπως συνέβη στην Ζάκυνθο.

Μετά την αποκάλυψη μάλιστα ότι η θαλάσσια χελώνα δεν είναι απειλούμενο είδος σε ημερίδα στον Αη Γιαννάκη από έγκριτο νομικό του Συλλόγου Καλονεριτών, τα δεδομένα έχουν ανατραπεί.

Οι βουλευτές των 2 Νομών και ιδίως οι κυβερνητικοί που ορισμένοι έκαναν ερωτήσεις στη Βουλή για τον αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού από Κρέστενα ως Κυπαρισσία με αφορμή πρόσφατο περιστατικό, ήδη αποτελεί αρνητικό προηγούμενο για τον τόπο.

Αλλά και για την Ηλεία όπως έχουν τονίσει οι παραλιακοί Δήμοι η οποία ήδη μαστίζεται από την υπανάπτυξη και την ανεργία....και οδηγείται σε ερημοποίηση..σε περίπτωση που απαγορευθεί οποιαδήποτε ανθρωπογενή δραστηριότητα...

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΗΔΗ

Να επισημάνουμε ότι το θέμα παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδία Τριφυλιακών συλλόγων και οι σύλλογοι στο Καλονερό με φορείς όπως δήλωναν στον δημοσιογράφο Γιάννη Μποζίκα εκτιμούν ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τεθεί ταφόπλακα για την ανάπτυξη στην περιοχή και την προοπτική επιβίωσης των κατοίκων..

Οι σύλλογοι της περιοχής τέλος έχουν τοποθετηθεί ήδη δημόσια ότι επιθυμούν ήπιας μορφής ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου με τα λοιπά είδη του οικοσυστήματος.

εφημερίδα "ΦΩΝΗ"
                                 
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ στο κοινοτικό διαμέρισμα Αρμενιών οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Πάντων που ολοκληρώθηκαν με λιτάνευση της ιερής εικόνας στους δρόμους του χωρίου στην κεντρική πλατεία.

Οι εκδηλώσεις με σύμμαχο τον καλό καιρό διεξήχθησαν με την πρέπουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια στην περιοχή με την συμμετοχή των κατοίκων και παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, του Προέδρου της κοινότητας κ. Τάκη Καλογερόπουλου και του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας μετά του ιερού κλήρου και πλήθος πιστών.

Φωτό του συνεργάτη μας Γιάννη Σελούλη

ΓΙΟΡΤΑΣΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ

Τον προστάτη του στους Άγιους Πάντες όπως κάθε χρόνο γιόρτασαν με αρτοκλασία και εδέσματα μετά την ακολουθία τα μέλη και οι φίλοι του Εμπορικού συλλόγου της Κυπαρισσίας.

Στον εκκλησάκι που βρίσκεται ριζωμένο στα όρη της πόλης κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς Γελουδιώτισσας ο επισκέπτης αγναντεύει τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ενώ με το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα μετά τον εσπερινό ξεκίνησε το τοπικό φίλεμα από τον σύλλογο, όπου όλοι αντάλλαξαν ευχές.

Ο Σύλλογος κάθε χρόνο διεξάγει την όμορφη θρησκευτική εκδήλωση.

ΓΙΑΝ. ΜΠ.
Πηγή: newsmessinia.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top