7 Ιουν 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Κάηκε κατάλυμα μεταναστών στη Μανωλάδα – Στο σημείο η Αχτσιόγλου

Ηλεία: Κάηκε κατάλυμα μεταναστών στη Μανωλάδα – Στο σημείο η Αχτσιόγλου
Οι εργάτες από το Μπαγκλαντές έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους


- Στην περιοχή μεταβαίνει η υπουργός Εργασίας

Χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, ρουχισμός και προσωπικά έγγραφα δεκάδων οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές κάηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε καταλύματα που έμεναν οι αλλοδαποί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηλείας πύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης, «η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της ύπαρξης τουλάχιστον 70 φιαλών υγραερίου, όπου η κάθε μία ζυγίζει 25 κιλά, αλλά και από το γεγονός ότι τα καταλύματα ήσαν κατασκευασμένα από πλαστικό».

Τελικά, όπως σημειώνει, «καταφέραμε να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος από τους οικονομικούς μετανάστες, και πριν οι φλόγες φθάσουν στις φιάλες υγραερίου».

Επίσης, προσθέτει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν να περιορίσουν την φωτιά πριν επεκταθεί στις γειτονικές καλλιέργειες.

Στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας μεταβαίνουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, για να επισκεφθούν τον καταυλισμό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η υπουργός και ο υφυπουργός θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και φορείς της περιοχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την καταστροφή του καταυλισμού και τη στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά.

Δείτε επισης στο tvxs.grΠαροχή στήριξης στους πυρόπληκτους εργάτες γης της Μανωλάδας ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top