3 Ιουν 2018
0 σχόλια

Λασπόλουτρα Κρηνίδων: Το μέρος όπου ο θεραπευτικός πηλός συνδυάζεται άριστα με το ιαματικό νερό

Λασπόλουτρα Κρηνίδων: Το μέρος όπου ο θεραπευτικός πηλός συνδυάζεται άριστα με το ιαματικό νερό
Η φημισμένη αρχαία πόλη των Φιλίππων και η ευρύτερη περιοχή της δεν είναι μόνο ένας ιστορικός τόπος, ενταγμένος πλέον στο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.


Είναι ένας τόπος όπου ο χριστιανισμός συναντάει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το ανθρώπινο σώμα αναγεννάται μέσα από ένα πανάρχαιο υλικό, τη λάσπη.

Στους Φιλίππους, ο θεραπευτικός πηλός συνδυάζεται άριστα με το ιαματικό νερό παρέχοντας την απαραίτητη φροντίδα και θεραπεία που χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πηλού ή της λάσπης όπως τη λένε οι ντόπιοι, στον ανθρώπινο οργανισμό είχαν γίνει γνωστές από τα οθωμανικά χρόνια και ακόμα παλιότερα.

Η γιαγιά Ευδοκία θυμόταν μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής της μαρτυρίες της δικής της γιαγιάς, της Μαρούδας, που ταξίδεψαν από γενιά σε γενιά σύμφωνα με τις οποίες ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή των σημερινών Κρηνίδων είχε μια αγελάδα που χτυπήθηκε από αρρώστια και ήταν έτοιμη να πεθάνει.

Κάποιο πρωινό βρήκε την αγελάδα του να επιπλέει μέσα στη λάσπη. Με δυσκολία την έβγαλε και λίγες μέρες μετά η αγελάδα είχε γίνει καλά.

Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top