6 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Επτά μικροί καλλιτέχνες από την Ηλεία διακρίθηκαν στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής

Επτά μικροί καλλιτέχνες από την Ηλεία διακρίθηκαν στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής
Στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας συμμετείχαν με τα έργα τους 20.890 παιδιά


Μεγάλη χαρά έφερε η διάκριση 7 μικρών καλλιτεχνών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής για την 1η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 20.890 έργα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της ομογένειας.

Από την Ηλεία διακρίθηκαν οι μαθητές:

1. Ζαφειροπουλος Μανώλης
2. Καραβίδας Γεράσιμος-Ιωάννης
3. Κλαμπάνου Μαριζέτα
4. Κοτσόβελου Δήμητρα
5. Κοτσώνη Μαρία
6. Μπάρκουλα Αναστασία
7. Φωτόπουλος Νεκτάριος

Τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στα τμήματα εικαστικών του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και πεδινής Ηλείας  «ΕΣΤΙΑ», στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης L'Gastogne στο δήμο Πηνειού και στο τμήμα εικαστικών της Νέας Μανωλάδας.

Τα έργα των παιδιών θα αποτελέσουν μέρος της Έκθεσης Ολυμπιάδας που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018 στα πλαίσια των Ολυμπίων 2018.

Η εικαστικός Ελένη Σταθοπούλου, δασκάλα και υπεύθυνη των Εικαστικών Εργαστηρίων ανέφερε για την διάκριση των 7 μικρών καλλιτεχνών: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά που διακρίθηκαν αλλά και σε ΟΛΑ τα παιδιά που ζωγράφισαν με ενθουσιασμό για το διαγωνισμό.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ για τις όμορφες και δημιουργικές δράσεις της».

1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής

Οι μικροί καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας εμπνεύστηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 160 χρόνων από την παγκόσμια ελληνική πρωτοπορία των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1859 και φιλοτέχνησαν έργα αφιερωμένα στα Ολύμπια του 19ου αιώνα.

Ο πρωτοποριακός θεσμός της «Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής» ενθάρρυνε τους μικρούς καλλιτέχνες της χώρας μας να φιλοτεχνήσουν μοναδικά έργα τέχνης αφιερωμένα σε ένα φωτεινότερο μέλλον.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά και νέους από 0 έως 18 ετών και αφορούσε μια ευρεία θεματολογία που άπτεται:

– των πανανθρώπινων αξιών (αλληλεγγύη, ειρήνη, φιλία, ισότητα, σεβασμός, αδελφοσύνη, συνύπαρξη, κ.ο.κ)

– και των ολυμπιακών ιδεωδών, αξιών και συμβόλων (άμιλλα, εκεχειρία, συμμετοχή, προσπάθεια, ευ αγωνίζεσθαι, κότινος, ολυμπιακή φλόγα, κ.ο.κ)

Στην Επίσημη Τελετή Παρουσίασης της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019 που θα φιλοξενηθεί στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ στις 20 Οκτωβρίου 2018 με την ένταξη της στα ΟΛΥΜΠΙΑ 2018 οι διακεκριμένοι μικροί καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να εγκαινιάσουν την 1η Έκθεση Έργων της Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019.

Πληροφορίες – Φωτό: Ελένη Σταθοπούλου



Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top