16 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου το βράδυ στον Πύργο Εκδήλωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου το βράδυ στον Πύργο Εκδήλωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας
Με γενικό τίτλο «Μακεδονία, Ελλάδα μας» θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο ανοικτή εκδήλωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2018 στο Πάρκο Σ.Π.Κ. στο κέντρο της πόλεως (επί της οδού Πατρών) και έχουν προσκληθεί ως επίσημοι ομιλητές  ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος και η Δημοσιογράφος και Νομικός κ. Γεωργία Μπιτάκου.

Η ώρα έναρξης είναι 20.30. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από την Μακεδονία, ενώ θα προβληθεί και οπτικό υλικό για την πανάρχαια σύνδεση των δύο αυτών Ιστορικών περιοχών του Ελληνισμού, της Μακεδονίας και της Ηλείας. 

Η όλη πρωτοβουλία ανήκει στην Επιτροπή Ηλείων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «Φιλιππείον», που απαρτίζεται από εκπροσώπους Ηλειακών συλλόγων και φορέων που στήριξαν το Συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ηλείας και είναι μία φωνή αγωνίας και διαμαρτυρίας των πολιτών της περιοχής μας για τα όσα λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό εις βάρος της Μακεδονίας μας.

Το όνομα «Φιλιππείον» αναφέρεται στο ιστορικό μνημείο της Ιεράς Άλτεως της Αρχαίας Ολυμπίας που υπήρξε προσφορά της οικογενείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου της Μακεδονίας στην Ιερά γη της Ηλείας τον 4ο αιώνα πΧ.


Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top