2 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Aπό αδέσποτη στον Πύργο, σκυλίτσα θεραπείας στην Ελβετία

Aπό αδέσποτη στον Πύργο, σκυλίτσα θεραπείας στην Ελβετία
Η Κάντυ, μια πρώην αδέσποτη σκυλίτσα εντοπίστηκε στον Πύργο από μια Ελβετή νοσηλεύτρια


Στην υπηρεσία συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ικανά να δυσκολέψουν την καθημερινότητά τους, τίθεται εδώ και λίγο καιρό η Κάντυ, μια πρώην αδέσποτη σκυλίτσα που εντοπίστηκε στον Πύργο από μια Ελβετή νοσηλεύτρια.

Το ζώο, που πριν από πέντε χρόνια βρέθηκε από φιλόζωους παρατημένο μέσα στην πόλη, δεν κέντριζε το ενδιαφέρον κανενός ανθρώπου για υιοθεσία, ώσπου βρέθηκε στον δρόμο του μια νοσηλεύτρια από τη Γενεύη, η οποία αποφάσισε να το πάρει μαζί της.

Πλέον, η Κάντυ, αφού πέρασε επιτυχώς τις απαραίτητες εξετάσεις, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εξειδικευμένο ίδρυμα στην Ελβετία, που χρησιμοποιεί τους σκύλους για τη βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας των ασθενών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια, το σκυλί ανταποκρίθηκε αμέσως στα νέα του καθήκοντα, φανερώνοντας ότι ήταν ένα έξυπνο ζώο που μπορούσε να γίνει χρήσιμο για τους ανθρώπους.

«Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα και στάση απέναντι στα ζώα και δη στους σκύλους.

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να ρίχνουμε φόλες, δεν σκεφτόμαστε καν πως μπορούμε να συνυπάρξουμε ή να τα αξιοποιήσουμε με διαφορετικούς τρόπους» ανέφερε η φιλόζωη που είχε βρει την Κάντυ όταν ήταν ακόμη κουτάβι.

Πηγή: espressonews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top