5 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Καμίνης: Ο «Κλεισθένης» έχει σκοπό να εκβιάσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Καμίνης: Ο «Κλεισθένης» έχει σκοπό να εκβιάσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ
«Αυτό θα γίνει κυρίως μέσα από την καθιέρωση ενός αλλοπρόσαλλου εκλογικού συστήματος»


Σκληρή κριτική στις ρυθμίσεις που περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στην ημερίδα του Κινήματος Αλλαγής «Αλλάζουμε το κράτος - Δυναμώνουμε την Αυτοδιοίκηση», ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει έναν ουσιαστικό σκοπό:

Να εκβιάσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως μέσα από την καθιέρωση ενός αλλοπρόσαλλου εκλογικού συστήματος. Αλλού εισάγει απλή αναλογική για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, αλλού πλειοψηφικό».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο «αυτές οι παλινωδίες σε πολλούς δήμους θα δημιουργήσουν έναν γίγαντα με πήλινα πόδια» εννοώντας «τον δήμαρχο που θα χαίρει μεν ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης, καθώς θα εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία, θα πρέπει όμως να διαχειριστεί την εξουσία του, συναλλασσόμενος διαρκώς με ένα κατακερματισμένο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα έχει εκλεγεί κάθε καρυδιάς καρύδι, αφού το νομοσχέδιο δεν προβλέπει καν ένα μίνιμουμ ποσοστό για την εκλογή ενός συνδυασμού».

Σχετικά με την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ανέφερε ότι πρέπει να επιδιώξει τη συγκρότηση ψηφοδελτίων με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων και την ουσιαστική απήχησή τους στην κοινωνία. «Προοδευτικά ψηφοδέλτια; Ναι, προοδευτικά! Αλλά με την έννοια που ανέφερα προηγουμένως.

Εννοώ ότι στηρίζουμε τους ανθρώπους εκείνους, συνεργαζόμαστε με τους άνδρες και τις γυναίκες που ασπάζονται τις αρχές που προανέφερα, εγγυώμενοι παράλληλα, μέσα από την κοινωνική δράση τους, ότι μπορούν και να τις εφαρμόσουν.

Αποκέντρωση, αξιοκρατία, αξιολόγηση, αποτελεσματικότητα χωρίς στερεότυπα και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Αυτό ναι! Αυτό πράγματι είναι προοδευτικό!

Με λίγα λόγια αυτό είναι και η πεμπτουσία μιας συνεπούς πολιτικής. Να μπορείς με βάση τις αρχές σου να πορεύεσαι, ενίοτε όχι γκρεμίζοντας, αλλά παρακάμπτοντας, εμπόδια.

Πάντοτε όμως με την εδραία πεποίθηση ότι δεν χάνεις το στίγμα της πυξίδας, ότι παραμένεις συνεπής στην πορεία σου.

Γι' αυτό και καλωσορίζουμε καθημερινά τους συμπολίτες μας που πείθονται από την πολιτική μας, αποχαιρετώντας παράλληλα εκείνους που δεν είχαν την αντοχή να υποτάξουν την προσωπική φιλοδοξία τους στον κοινό σκοπό που μας εμπνέει».

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε τέλος, ότι «μια ριζική αποκέντρωση θα αποδώσει μόνον όταν συνοδευτεί και από μια ριζοσπαστική αλλαγή στη δημόσια διοίκηση εν γένει.

Αλλαγή που έχει πια συγκεκριμένο όνομα: αξιοκρατία, η οποία προϋποθέτει την αξιολόγηση! Αξιολόγηση των υπηρετούντων στο δημόσιο και αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων».

[news.gr]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top