11 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Ζοφερή ιστορία στα χρόνια της κρίσης

Ηλεία: Ζοφερή ιστορία στα χρόνια της κρίσης
Αντρόγυνο στην περιοχή του Πύργου βιώνει τη φτώχεια και την ασθένεια του γιου τους


Μια ακόμη ζοφερή  ιστορία της εποχής της μεγάλης κρίσης,  αλλά και της κοινωνικής κατάπτωσης που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι  τραβούν το δικό τους κουπί  ανοιχτά τους «πελάγους»…

Ένα αντρόγυνο  που από οικονομική ανέχεια  βρέθηκε ξαφνικά στο περιθώριο, έχοντας  ν’ αντιμετωπίσει και το σοβαρό πρόβλημα υγείας του 18χρονου παιδιού τους.

Αρχικά η οικογένεια έμενε με ενοίκιο στην Αμαλιάδα, όσο είχε δουλειά ο πατέρας του έφηβου ως ελαιοχρωματιστής, αλλά  στη συνέχεια ήλθαν τα «πάνω-κάτω» και τα μέλη της βρέθηκαν στο δρόμο αφού δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν  στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους...

Εκεί που το αδιέξοδο για την οικογένεια είχε φτάσει  στο απροχώρητο, χρειάστηκε να γίνει ένα τραγικό   γεγονός  για να βρεθεί  «στέγη» από στενό συγγενικό τους πρόσωπο, που  άφησε το μάταιο τούτο κόσμο σε τοπική  κοινότητα του δήμου Πύργου.

Τα τρία μέλη της εν συνεχεία μετακόμισαν σε ένα σπίτι πραγματικό «ερείπιο», που η σκεπή του έχει καλυφθεί  με νάιλον για να μη μπαίνει εντός του η βροχή, κάτι που δεν είναι κατορθωτό όμως σε μεγάλο βαθμό…

Αλλά και μέσα στο σπίτι τα λιγοστά όσο και παλιά υπάρχοντα, έχουν οδηγήσει το αντρόγυνο και το έφηβο παιδί τους αρκετές δεκαετίες πριν, τότε που η φτώχεια  πλανιόταν πάνω από τα κεφάλια των περισσότερων.

Η ασθένεια

Ωστόσο αυτό που απασχολεί σε έντονο βαθμό τους γονείς του 18χρονου, που  δεν ήθελαν να δημοσιοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία τους με το φόβο της «ρετσινιάς», είναι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο νεαρός ο οποίος  λόγω της ασθένειας της μεσογειακής αναιμίας, δείχνει  αρκετά μικρότερος.

Όπως εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πατέρας του κ. Βασίλης, το παιδί έχει υπερφορτωμένο σίδηρο (πλησιάζει τις 7000 μονάδες) και θα πρέπει οπωσδήποτε να μεταβεί για ειδικές εξετάσεις  σε αιματολόγο στην Πάτρα ή την Αθήνα.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, θα χρειαστεί κάποια στιγμή να αφαιρεθεί η σπλήνα του, επειδή η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

«Εδώ που μένουμε έχουμε σοβαρό πρόβλημα  , αφού το σπίτι βρίσκεται  σε πολύ άσχημη κατάσταση, εγώ δεν δουλεύω αλλά ούτε και η γυναίκα μου  και το παιδί θα πρέπει να πάει σε αιματολόγο, κάτι που  είναι πολύ δύσκολο να γίνει αφού  δεν υπάρχουν χρήματα.

Ζητάω αν μπορεί κάποιος από τον κόσμο να μας βοηθήσει να συμπληρώσουμε κάποια έξοδα για να πάμε ή Αθήνα ή Πάτρα, όπου η παραμονή  αρκετών ημερών αλλά και τα έξοδα μετακινήσεων, απαιτούν αρκετά χρήματα που δεν έχουμε.

Τα πράγματα όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολα, αλλά πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού» ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου.

Ο ίδιος  τόνισε ότι έχει ψάξει παντού να βρει δουλειά, αλλά όλες οι πόρτες που χτύπησε ήταν κλειστές, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να «βυθιστεί» ακόμα περισσότερο  στη φτώχεια και την απελπισία…

«Εφόσον   υπάρχει κάποιος που μπορεί να προσφέρει κάποια δουλειά , εκτός από αγροτική για λόγους υγείας, θα είναι ότι καλύτερο για να σταματήσει  αυτή η πολύ άσχημη κατάσταση.

Δηλαδή αν βγάζω το καθημερινό μεροκάματο θα μπορέσω να προσφέρω  στις ανάγκες για το παιδί μου.

Ήδη έχουμε ακυρώσει δύο φορές τον αιματολόγο, λόγω έλλειψης χρημάτων» τόνισε ο κ. Βασίλης.

Από την πλευρά της η μητέρα του 18χρονου κ. Γεωργία,  υπογράμμισε  ότι το παιδί της αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα και συγχρόνως εξέφρασε την ανάγκη για την εξεύρεση δουλειάς,  για να μπορέσει η οικογένεια να σταθεί στα πόδια της.

Όμως και ο  γιος τους δείχνει πρόθυμος να εργαστεί, κάτι που έκανε πέρυσι στην Αμαλιάδα όπου για ένα διάστημα δούλεψε ως σερβιτόρος, και σύμφωνα με τους γονείς του με το πρώτο μεροκάματο πήγε και τους ψώνισε στο σούπερ μάρκετ…

Να αναφερθεί ότι δίπλα στην οικογένεια  έχουν βρεθεί κάποιες τοπικές επιχειρήσεις με την προμήθεια υλικών για το σπίτι, αλλά και στρώματος για το παιδί που κοιμόταν στις σανίδες, αλλά οι ανάγκες της οικογένειας φαίνεται  πως είναι πολύ μεγαλύτερες.

Για όσους επιθυμούν να τους  βοηθήσουν υπάρχει λογαριασμός στη Eurobank (00260154530200759517), ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον πατέρα του παιδιού είναι 6981847001.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top