9 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Λεπτό προς λεπτό η διάσωση

Ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Λεπτό προς λεπτό η διάσωση
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης των 8 παιδιών και του προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 2 εβδομάδες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.


Χθες Κυριακή, δύτες απεγκλώβισαν τέσσερα από τα 12 αγόρια τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Η επιχείρηση της Κυριακής κατά την οποία ελευθερώθηκαν 4 παιδιά ολοκληρώθηκε στις 15:47 ώρα Ελλάδος (19:47 τοπική) και διήρκεσε περίπου εννέα ώρες. Ωστόσο λόγω της δύσης του Ηλίου αλλά και των καιρικών συνθηκών έγινε μία διακοπή προκειμένου η επιχείρηση να ξεκινήσει ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

Η επιχείρηση κράτησε περίπου 8 ώρες, κατά πολύ λιγότερο από αυτό που αναμενόταν, και τα τέσσερα παιδιά που βγήκαν είναι καλά στην υγεία τους.

Τα παιδιά, σύμφωνα με διεθνή και τοπικά ΜΜΕ έχουν ήδη μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εικόνες δείχνουν ελικόπτερα να προσγειώνονται και ασθενοφόρα να φτάνουν στο νοσοκομείο της επαρχίας.

Αυτά είναι τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από την σπηλιά στην Ταϊλάνδη

Τώρα άλλοι 8 έφηβοι και ο προπονητής, ο οποίος είναι πολύ αδύναμος όπως είπαν οι διασώστες, περιμένουν τη σειρά τους για να αφήσουν πίσω τους για πάντα το σκοτεινό σπήλαιο και να δουν ξανά το φως της μέρας μετά από δύο εβδομάδες.

Ο κυβερνήτης Naronsgak Osatanakorn υπογράμμισε ότι τα παιδιά χρειάστηκε να καταδυθούν για περισσότερα από 1000 μέτρα.

Σύμφωνα με Tαϊλανδό αξιωματούχο η κατάσταση των παιδιών είναι καλή και θα μπορέσουν αργότερα σήμερα να δουν τις οικογένειές τους. Ωστόσο, όπως εξήγησε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις - κυριώς οι αιματολογικές - τα παιδιά δεν θα πρέπει να έρθουν σε σωματική επαφή με τους συγγενείς τους.

«Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μόνο τους ασθενείς από απόσταση ενός-δύο μέτρων. Καμία αγκαλιά, καμία επαφή μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα των αιματολογικών τους εξετάσεων» εξήγησε ο γιατρός.

Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι το ενδεχόμενο τα μικρά αγόρια να έχουν προσβληθεί από λεπτοσπίρωση και μελιοείδωση.

Ένα δεύτερο στοιχείο που μελετούν είναι το πώς θα τους επαναφέρουν σε κανονικό πρόγραμμα διατροφής, ένας προβληματισμός που είναι κοινός σε περιπτώσεις σοβαρού υποσιτισμού.

 Παρακολουθήστε live





Πηγή: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top