29 Αυγ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Στέφθηκαν με επιτυχία οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βαρκό Καλιδονας Δ. Ζαχάρως

Ηλεία: Στέφθηκαν με επιτυχία οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βαρκό Καλιδονας Δ. Ζαχάρως
<<Μια φορά και έναν καιρό οι άνθρωποι κουράστηκαν να περπατούν και να μιλάνε …οπότε αρχίσανε να τραγουδούν και να χαμογελάνε..>>!!!


Οι ετήσιες μας πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βαρκό Καλιδονας Δ. Ζαχάρως στέφθηκαν με επιτυχία.

Για άλλη μια χρονιά αποδείξαμε ότι σεβόμαστε το παρελθόν, ζούμε το παρόν και οραματιζόμαστε το μέλλον.

Αγαπάμε την Ελλάδα μας και δεν αρνούμαστε τις ρίζες μας, την ταυτότητά μας και τον διαχρονικό πολιτισμό μας.

Τιμήσαμε την παράδοσή μας με αιτία και αφορμή το τραγούδι και το χορό… Είναι γεγονός ότι η φήμη των εκδηλώσεων μας έχει ξεπεράσει τα όρια του τοπικού διαμερίσματός μας και όχι μόνο.

Και για το λόγο αυτό αισθανόμαστε υπερηφάνεια

Ευχαριστούμε όλους που συμμετείχαν και τις δύο μέρες, τα μέλη του Συλλόγου μας, τις γυναίκες του χωριού μας, το Δήμο Ζαχάρως , που ήταν και συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων μας.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων που χάρις σε αυτούς πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη ημέρα μας, την ημέρα Πολιτισμού.

Θα γίνει ειδική ανάρτηση με τα ονόματα όλων των χορηγών.

Θα πρέπει όλοι μαζί να σκύβουμε επάνω στο κεφάλαιο παράδοση και να στηρίζουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και να μην επιτρέψουμε να ξεθωριάσει η πολιτισμική μας ταυτότητα

Εμείς κάναμε και φέτος την προσπάθεια μας, βρήκαμε ψυχική δύναμη , μέσα στην κρίση , μέσα στο γκρίζο της χώρας μας και δείξαμε ότι κρατάμε γερά τα θεμέλια των παραδοσιακών εθίμων για τις νεότερες γενιές.

Την ημέρα πολιτισμού παρουσιάσαμε δρώμενο από τον παραδοσιακό γάμο, όπως γινόταν στα χωριά μας. Τα προικιά της νύφης.

Ένα έθιμο που έχει σβήσει από τους σημερινούς γάμους.

Συμμετείχαν τρία χορευτικά.

Το χορευτικό από Ζαχάρω << Εν Χορώ>> με δασκάλα την κα Σούλη Νικολετοπούλου, που αντιπροσώπευε την πλευρά της νύφης, από την Γαστούνη << οι ρίζες>> με δάσκαλο τον κ. Χρήστο Ροϊδη, που αντιπροσώπευε την πλευρά του γαμπρού, και το χορευτικό <, Ο Μόλυβος>> με δάσκαλο τον κ.Γρηγορη Γρηγορίου, που αντιπροσώπευε τους κουμπάρους που ήρθαν από Θράκη και χόρεψαν τραγούδια γάμου από τη Θράκη.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, μας τίμησαν με την παρουσία τους, Η κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Διονύσιος Καλαματιανός, ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως κος Π. Χρονόπουλος, η κα Αντιδήμαρχος κα Αθηνά Γαλάνη ,πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων και αρκετοί πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων.

Την δεύτερη ημέρα , ο Δήμαρχος Ήλιδας, με τον Αντιδήμαρχο κ. Νώντα Παναγιωτόπουλο, και τον Ηλία Τουτούνη .ο Βουλευτής κος Γιάννης Κουτσούκος, ο πρώην Βουλευτής κος Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιδήμαρχος κοςΛάκης Λαμπρόπουλος, η κας Σοφία Λαμπροπούλου, Καθηγήτρια Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και ο κος Αλεξανδροπουλος με δημοτικούς Συμβούλους

Θερμες ευχαριστίες για όλους.

Και του χρόνου με υγεία!!!


Triantafullia Niarchou

Δείτε περισσότερα εδώΠολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας "Σάρενα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top