28 Αυγ 2018
0 σχόλια

“Εξαφάνισαν” τα δυσπρόσιτα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από την Ηλεία – Mόρια Σχολείων Ηλείας

Εξαφάνισαν” τα δυσπρόσιτα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από την Ηλεία – Mόρια Σχολείων Ηλείας
Όλα τα νέα δυσπρόσιτα

Γράφει ο Αθανάσιος Κατσίμπελης – Εκλεγμένος Αντιπρόσωπος της ΔΟΕ στη Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ – Ταμίας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ηλείας – Μέλος της Κ.Ε και της Ε.Γ της ΔΑΚΕ ΠΕ


“Εξαφάνισαν” τα δυσπρόσιτα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από την Ηλεία

Μπορεί οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων να έχουν ερημώσει την ορεινή Ηλεία και οι κυβερνώντες να έχουν αφήσει στην τύχη του το οδικό δίκτυο των χωριών μας, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να  προχωρήσουν στην άδικη απόφαση άρσης του όρου “δυσπρόσιτα” από τα σχολεία της Ηλείας.

Η Ηλεία είχε 24 Δημοτικά και 14 Νηπιαγωγεία χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα και δεν έχει πλέον κανένα, μετά την Υπουργική Απόφαση (με αρ.πρ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018) του Υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου.

Καμία σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας δεν ανήκει πλέον στις κατηγορίες ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ οι οποίες αφορούν τα δυσπρόσιτα σχολεία σε αντίθεση με σχολεία γειτονικών νομών που εξακολουθούν χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα.Μόνο στην Ηλεία δεν βρέθηκε κανένα!!

Πιθανά δε, μόνο στην Ηλεία, οι τοπικοί παράγοντες έχουν δεχτεί τόσο αδιαμαρτύρητα την απαξίωση.

Ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων είναι, κατά τη γνώμη μου, σκανδαλώδης και θα έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία της ορεινής Ηλείας να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αφού αυτοί επιλέγουν τα σχολεία με το κριτήριο της αυξημένης μοριοδότησης, αλλά και μονίμων εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν θα  έχουν κίνητρο να υπηρετήσουν σε αυτά για να συγκεντρώσουν τα μόρια που θα τους βοηθήσουν στις υπηρεσιακές τους μεταβολές.

Αν είχε κατασκευαστεί σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο που θα καθιστούσε μη δυσπρόσιτα πολλά από τα χωριά μας μπορεί και να ήταν ανεκτή η υποβάθμιση αυτή.Επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη η εξαφάνιση των δυσπρόσιτων σχολείων συνιστά προσβολή για την εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας.

Συνιστά μεγαλύτερη προσβολή και για όλους εμάς που έχουμε υπηρετήσει σε σχολεία της Ορεινής Ηλείας και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες.

Οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών και το ΠΥΣΠΕ της Ηλείας είχαν προτείνει αυξημένη μοριοδότηση για όλα τα σχολεία και ιδιαίτερα για αυτά της Ορεινής Ηλείας.

Συγκεκριμένα είχαν εισηγηθεί:

α) Να ενταχθούν στην κατηγορία ΙΓ τα Δημοτικά Σχολεία της  Λαμπείας, της Νέας Πέρσαινας και  της Νεμούτας τα οποία τελικά εντάχθηκαν στις κατηγορίες Ι, Η και ΣΤ αντίστοιχα.

β) Να ενταχθούν στην κατηγορία ΙΑ τα Δημοτικά Σχολεία της Ανδρίτσαινας, της Λεύκης και της Νέας Φιγαλείας τα οποία τελικά εντάχθηκαν στις κατηγορίες Θ,Θ και Ζ αντίστοιχα.

γ) Να ενταχθούν στην κατηγορία ΙΑ το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Γουμέρου το οποίο τελικά εντάχθηκε στην κατηγορία ΣΤ.

δ) Να ενταχθούν στην κατηγορία ΙΓ τα Νηπιαγωγεία Ανδρίτσαινας, Νέας Φιγαλείας, Νεμούτας, Πανόπουλου και Λαμπείας τα οποία τελικά εντάχθηκαν στις κατηγορίες Θ, Ζ, ΣΤ, Η, Ι.

Δείτε παρακάτω τις νέες μοριοδοτήσεις των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Ηλείας.

Αξίζει να τονίσουμε και τη χαμηλή μοριοδότηση των σχολείων της πόλης του Πύργου κάτι που αποτρέπει τους αναπληρωτές να δηλώσουν τα σχολεία της πρωτεύουσας της Ηλείας και αδικεί και τους μόνιμους αφού δεν τους αποφέρει μοριοδότηση.

Δείτε όλα τα νέα δυσπρόσιτα και τις νέες μοριοδοτήσεις των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Ηλείας στοkatsimpelis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top