22 Σεπ 2018
0 σχόλια

Και στην Ηλεία: Ταλαιπωρία υφίστανται οι αγρότες για να παραμείνουν στο αγροτικό τιμολόγιο

Και στην Ηλεία: Ταλαιπωρία υφίστανται οι αγρότες για να παραμείνουν στο αγροτικό τιμολόγιο
Oι αγρότες και στην Ηλεία, είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν τις δουλειές τους και να στηθούν στην ουρά,


έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε Πύργο και Αμαλιάδα, για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να έχουν αγροτικό τιμολόγιο.

Η επιχείρηση έχει ειδοποιήσει τους δικαιούχους αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν, προκειμένου να παραμείνουν στο αγροτικό τιμολόγιο, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ήδη όπως έχει αναφέρει τοilia.news” σε πολλές περιπτώσεις ο εκνευρισμός ήταν μεγάλος από τις ουρές και υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ δεν έχουν λείψει και οι λιποθυμίες, καθώς και άλλα προβλήματα υγείας!

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί παράταση μέχρι τέλος του έτους (που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) για την κατάθεση των δικαιολογητικών.

Στο μεταξύ, αγρότες με δικές τους γεωτρήσεις, που δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους στη ΔΕΗ, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τους κοινοποιηθούν «διαταγές πληρωμής».

Η ΔΕΗ θεωρεί τους αγρότες σαν «στρατηγικούς κακοπληρωτές, που δεν καλύπτουν τις οφειλές τους ενώ έχουν την δυνατότητα να το κάνουν».

Για τη ρύθμιση η ΔΕΗ ζητά από τους αγρότες προκαταβολή 30% του χρέους.

Αν όμως έχει προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης η προκαταβολή ανέρχεται σε 40%.

Οι δόσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ανέρχονται από 8 έως 9.

Με όλα αυτά πολλοί αγρότες δεν κατάφεραν να ενταχθούν στη ρύθμιση χρεών και τώρα κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top