1 Οκτ 2018
0 σχόλια

Τέσσερις αγνοούμενοι και καταστροφές από τον «Ζορμπά»

Τέσσερις αγνοούμενοι και καταστροφές από τον «Ζορμπά»
Tεράστιες καταστροφές και 4 αγνοούμενος άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα.


Αγνοούνται ένας 67χρονος με την 58χρονη σύζυγό του και ένας 27χρονος αγνοούνται στο Μαντούδι Ευβοίας ενώ αναζητείται κτηνοτρόφος στον Αλμυρό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Βόρεια Εύβοια ενώ κλειστά είναι σήμερα, Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές.  Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Σκιάθο.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια.

Στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκε και αναζητούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Επίσης, ένα δεύτερο συμβάν αφορά στην περιοχή στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Προκοπίου - Μαντουδίου, όπου επίσης παρασύρθηκε όχημα από τα ορμητικά νερά. Εκτός οχήματος βρέθηκε η συνοδηγός του και αναζητείται ο οδηγός.

Έναν 75χρονο κτηνοτρόφο από τη Βρύναινα Αλμυρού που είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του αναζητούν από χθες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας \με εθελοντές.

Ο κτηνοτρόφος μετέβη στην περιοχή “Μέγαλος Λάκος” του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί. 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις όμως έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του νόμου της Φθιώτιδας με συνέπεια δεκάδες στρέμματα ακόμη και στο κέντρο του νομού να φουσκώνουν συνεχώς και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ακόμα και στην περιοχή της Λαμίας.

Διάβασε περισσότερα στο: thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top