25 Δεκ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Τα Χριστούγεννα 108 ψυχών που ζουν δίπλα μας

Ηλεία: Τα Χριστούγεννα 108 ψυχών που ζουν δίπλα μας
Γιορτές στο άσυλα ανιάτων «Νέα Βασιλειάς»


Για τους περισσότερους από εμάς, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που ακολουθεί είναι μια περίοδος διακοπών, διασκέδασης, οικογενειακής θαλπωρής, κοινωνικών επαφών και ξεκούρασης.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους… 

Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που θα περάσουν κι αυτές τις γιορτές μόνοι τους, μακριά από το σπίτι τους και τους ανθρώπους που αγαπάνε.

Άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία στην πλειοψηφία τους που είδαν την ζωή τους να αλλάζει σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου.

Κάποιοι λίγο περισσότερο τυχεροί βρήκαν φροντίδα και αγάπη στον χώρο του Ασύλου Ανιάτων της «Νέας Βασιλειάς» στη περιοχή των Λασταιίκων του Πύργου.

Εκεί ζουν 108 συνάνθρωποι μας που δέχονται καθημερινά την φροντίδα του προσωπικού που κάνει ότι περισσότερο μπορεί προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να είναι καλά!

Η «Πρώτη» για μία ακόμα χρονιά βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς προκειμένου να ακούσει τις ιστορίες τους, αλλά και τα εορταστικά μηνύματα τους ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η «Πρώτη» ευχαριστεί θερμά τον πατήρ Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, όλο το προσωπικό του ιδρύματος αλλά και όλους τους φιλοξενούμενους σε αυτό για τις ευχές και τη συνεργασία τους.

Τους ευχόμαστε κι εμείς από καρδιάς όπως και σε όλο τον κόσμο «Καλές εορτές, με υγεία, αγάπη και χαρά».

Πατήρ Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

«Οι γιορτές είναι ένα γεγονός που ενώνει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα εμάς τους Χριστιανούς.

Πάρε από το γεγονός το κοσμοσωτήριο, της ενανθρωπίσεως του Χριστού είναι και μία ευκαιρία για τους ανθρώπους να ενωνόμαστε ακόμα περισσότερο.

Εδώ στο ίδρυμα μας φιλοξενούμε 108 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους και τα προβλήματα τους.

Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται καθώς οι δυσκολίες της υγείας είναι δυσκολίες που θέλουν ειδική αντιμετώπιση.

Έχουμε 42 εργαζομένους στο ίδρυμα που προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να βοηθήσουν τους τροφίμους του ιδρύματος μας εδώ.

Κάνουμε ότι είναι ανθρωπινός καλύτερο και ότι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε. Θα υπάρξουν και δυσκολίες που δεν αντιμετωπίζονται όπως είναι η νοσοκομειακή περίθαλψη κ.α.

Το ίδρυμα μας είναι πάντα ανοιχτό και έρχονται και βλέπουν όλοι τους δικούς τους ανθρώπους, τους παίρνουν σπίτια τους, ζουν τις Άγιες μέρες μαζί και επιστρέφουν πάλι.

Υπάρχουν και φορείς που έρχονται ενόψει των εορτών όπως είναι η ΣΕΤΤΗΛ για να πουν τα κάλαντα, τα σχολεία μας, οι πρόσκοποι και σύλλογοι.

Να ευχηθούμε σε όλους τους ανθρώπους να επικρατήσει η ειρήνη, την οποία έφερε ο Χριστός εδώ στην γη και η αγάπη για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε καθώς οι πολεμικές καταστροφές φέρνουν δεινά και βάσανα και τα βλέπουμε από τα σύγχρονα μέσα και το πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες αυτές.

Η ενότητα και η αγάπη είναι τα στοιχεία που πρέπει να μας περιβάλουν τις μέρες αυτές».

Δείτε όλο το άρθρο στηνprotinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top