23 Δεκ 2018
0 σχόλια

Μόνο ένας οικογενειακός ιατρός για όλη την Ηλεία

Μόνο ένας οικογενειακός ιατρός για όλη την Ηλεία
Στον «αέρα» το νέο μέτρο του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου- Ολυμπίας


Μόλις ένας οικογενειακός ιατρός υπάρχει αυτή τη στιγμή δηλωμένος στο σύστημα του υπουργείου Υγείας για όλο το Νομό Ηλείας όπως επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός συνεπικουρούμενος από τον Γραμματέα του Συλλόγου Χρήστο Γιαννικούλη.

Όπως επεσήμαναν τα δύο μέλη της διοίκησης του ιατρικού συλλόγου, σύμφωνα με το υπουργείο όλοι οι πολίτες θα έπρεπε να δηλώσουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018 τον οικογενειακό ιατρό (παθολόγο ή γενικής ιατρικής) της επιλογής τους και τον παιδίατρο τον οποίο επιθυμούν (από την στιγμή που στην οικογένεια υπάρχουν παιδιά).

Το νέο σύστημα, το οποίο βασίζεται στο αντίστοιχο Αγγλικό και σα στόχο έχει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων φαίνεται ότι δεν προχωράει καθώς ελάχιστοι είναι οι γιατροί οι οποίοι επέλεξαν να ενταχθούν σε αυτό ενώ μόλις το 10% των πολιτών έχει ήδη δηλώσει οικογενειακό ιατρό.

Όπως επεσήμανε ο Ν. Κατσαρός «Ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού πρέπει να εφαρμοστεί με την απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων του πολίτη και με τις προδιαγραφές που διασφαλίζουν την αμέριστη πρόσβαση των πολιτών σε ένα αξιοπρεπές και αξιόπιστο σύστημα καθολικής φροντίδας, σε ανταποδοτική σχέση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές».

Άννα Αγγελίδου
Διάβασε αναλυτικότερα στην: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top