13 Ιαν 2019
0 σχόλια

Πετράλωνα Φιγαλείας: Περιμένοντας...τους βράχους - Σε αναμονή για μεγάλη κατολίσθηση η ΤΚ Πετραλώνων

Πετράλωνα Φιγαλείας: Περιμένοντας...τους βράχους - Σε αναμονή για μεγάλη κατολίσθηση η ΤΚ Πετραλώνων
Ήδη ενήμερη η Τροχαία, ο Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (ΦΩΤΟ)


Περιμένουμε τα βράχια να κυλήσουν μόνα τους δηλώνει στο #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πετραλώνων Δ.Ε Φιγαλείας Χαράλαμπος Αποστολόπουλος.

Στο σημείο όπου πρόσφατα η Π.Δ.Ε προχώρησε στο σημαντικό έργο αποκατάστασης του κατεστραμμένου τμήματος του δρόμου Πετράλωνα - Περιβόλια, αυτή τη φορά κρέμονται μεγάλοι βράχοι και μεγάλος όγκος πετρωμάτων και λάσπης που μέρα με τη μέρα πέφτει στο οδόστρωμα.

Ήδη αυτές τις μέρες με τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις τα βουνά έχουν δεχθεί μεγάλες ποσότητες υδάτων και σε πολλά σημεία προκαλούνται κατολισθήσεις.

Στο συγκεκριμένο σημείο ήδη η Π.Ε Ηλείας έχει επέμβει για καθαρισμό του οδοστρώματος από πέτρες, δύο φορές ενώ και ο μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας μετά από αυτοψία, ανέφερε πως υπάρχει σοβαρός πλέον κίνδυνος μεγάλης κατολίσθησης και διακοπής κυκλοφορίας στο δρόμο που οδηγεί από τη Νέα Φιγαλεία στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Σε κάθε περίπτωση η Πολιτική Προστασία Π.Ε Ηλείας παρακολουθεί το φαινόμενο και βρίσκεται σε επιφυλακή ανά πάσα στιγμή με μηχανήματα έργων με σκοπό αν κλείσει ο δρόμος να ξεκινήσουν διαδικασίες για να ανοίξει άμεσα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πετραλώνων Δ.Ε Φιγαλείας Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, ανέφερε στο #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24:

''Περιμένουμε από μέρα σε μέρα μεγάλη κατολίσθηση στο σημείο καθώς υπάρχει μεγάλος όγκος από πέτρες και λάσπη έτοιμα να πέσουν πάνω στο κεντρικό δρόμο.

Υπάρχουν σε ετοιμότητα μηχανήματα έργων σε περίπτωση που κλείσει ο δρόμος να ξεκινήσουμε εργασίες διάνοιξης.

Έχω ήδη ενημερώσει την Τροχαία το δήμο μας και την Περιφέρεια και κάθε μέρα παρακολουθώ την εξέλιξη του φαινομένου. Είμαστε σε επιφυλακή.''



Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top