18 Ιαν 2019
0 σχόλια

Ηλεία: Αφανισμός της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή Γιαννιτσοχωρίου

Ηλεία: Αφανισμός της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή Γιαννιτσοχωρίου
Ένα ακόμα σημεία της Ηλείας που οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.


Μεγάλες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή παρατηρούνται στην περιοχή Αγίου Ηλία Γιανιτσοχωρίου, γεγονός που έχει να κάνει με τα γενικότερα προβλήματα του δάκου και του γλοιοσπόριου.

Ήδη οι επιπτώσεις από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο είναι ιδιαίτερα εμφανείς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή των ελιών.

Το γεγονός αυτό  έχει προκαλέσει αναστάτωση στους παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι όπως και υπόλοιποι ελαιοπαραγωγοί του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, είδαν τη φετινή περίοδο η παραγωγή τους να αφανίζεται και το εισόδημά τους να εξανεμίζεται.

Για το συγκεκριμένο  ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στους αρμοδίους  για τη δακοκτονία, καθώς και σε ιδιώτες γεωπόνους, που τους απέτρεψαν από το να ραντίσουν   τις ελιές τη συγκεκριμένη περίοδο…

Την δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στην ελαιοπαραγωγή στην ευρύτερη περιοχή, επεσήμανε στην «ΠΡΩΤΗ»  και ο αρχιφύλακας της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Νίκος Παπαγιώργος, ο οποίος χαρακτήρισε ως επιτακτική την ανάγκη προκειμένου να αποζημιωθούν εκ μέρους της πολιτείας οι παραγωγοί, ειδικά εκείνοι που παρουσιάζουν χαμηλά εισοδήματα.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top