16 Φεβ 2019
0 σχόλια

Διευθυντής Δασών: «Ομαλοποιείται η διαδικασία για τους δασικούς χάρτες στην Ηλεία»

Διευθυντής Δασών: «Ομαλοποιείται η διαδικασία για τους δασικούς χάρτες στην Ηλεία»
Μετά τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τις αμοιβές των δικηγόρων,  που απαρτίζουν τις επιτροπές αντιρρήσεων


Ομαλοποιείται η διαδικασία για τους δασικούς χάρτες στην Ηλεία, μετά και την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις αμοιβές  των δικηγόρων που απαρτίζουν τις τέσσερις επιτροπές, που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν δυσχέρειες το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το διευθυντή Δασών Ηλείας κ. Παν. Κορισιάνο,  πριν  λίγες ημέρες δόθηκε παράταση για διάστημα 4-5 μηνών όσον αφορά τη θητεία των επιτροπών για τους δασικούς χάρτες, ενώ στη συνέχεια μπορεί να απαιτηθεί και νέα (παράταση)  δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις που θα πρέπει να εξεταστούν στο Νομό. 

«Είμαστε σε καλό δρόμο, μετά τα προβλήματα  που προέκυψαν  με τις επιτροπές και συγκεκριμένα με την αμοιβή των δικηγόρων, τα οποία   λύθηκαν και φρονώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκύψουν νέα εμπόδια  διότι  είναι μεγάλος ο όγκος των θεμάτων που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οι τέσσερις  επιτροπές των αντιρρήσεων και  μπορεί να δοθεί και άλλη παράταση.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βασικό εργαλείο  για την ορθολογική διαχείριση των δασών.

Από εκεί και πέρα αφού θα έχουμε δημιουργήσει αυτό το τεράστιο χαρτογραφικό υπόβαθρο, θα μπορέσουμε  να περάσουμε στο επόμενο πιο εξειδικευμένο στάδιο που έχει να κάνει με το δασολόγιο, τα τμήματα  του δάσους και την παραπέρα εξειδίκευση της καλλιέργειας των δασών.

Ακολουθούν και οι διαχειριστικές μελέτες που αφορούν τους βοσκοτόπους» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Κορισιάνος.

Ευρεία σύσκεψη

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου πρόκειται να συγκληθεί  στη Διεύθυνση Δασών σύσκεψη με τους προέδρους των επιτροπών, έτσι ώστε να παρατεθούν αναλυτικά τα στοιχεία και τυχόν άλλα προβλήματα , τη στιγμή που είναι πρωτόγνωρο το συγκεκριμένο έργο και  υπάρχουν κάποια ζητήματα  εμπλοκής νομικής φύσεως.

Εξάλλου όσον αφορά τη σύνδεση του ΟΣΔΕ με τους δασικούς χάρτες, ο Διευθυντής Δασών Ηλείας υπογράμμισε τα εξής:

«Μέχρι και χθες δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Οι δικαιούχοι  των αγροτικών επιδοτήσεων  έχουν περιθώριο μέχρι το 2020 να κάνουν εξαγορά, αν πρόκειται για εκτάσεις που είναι προ του 1975, ενώ αν τα γεωτεμάχια είναι μετά του 1975 μπορούν να πάρουν την χρήση.

Για  το ΟΣΔΕ  εμείς είχαμε παραδώσει όλα τα δεδομένα, προκειμένου  όσοι είχαν κάνει αιτήσεις εξαγοράς να μην τους κοπούν οι επιδοτήσεις.

Δέχομαι πολλά παράπονα από ανθρώπους που κατέχουν νόμιμα εκτάσεις , γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες που είχαν γίνει οι διανομές δεν είχαν φροντίσει να τακτοποιήσουν τα πολύγωνα.

Οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να τακτοποιήσουν τις εκτάσεις αυτές, για να μην υπάρχει καμία εμπλοκή στις επιδοτήσεις» εξήγησε ο κ. Κορισιάνος.

Τέλος  επεσήμανε ότι έχει γίνει πρόσληψη 3 δασολόγων  και 1 δασοπόνου από το Κτηματολόγιο Α.Ε. με σκοπό την κάλυψη των αναγκών  για τους  δασικούς  χάρτες και θεμάτων που συνδέονται με τους δασικούς χάρτες, όπως οι εξαγορές.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top